Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Marmara ve Ege Bölgeleri başta olmak üzere peş peşe son dakika uyarıları yayımladı. Sarı kodlu uyarılara göre, bu şehir ve bölgelerde kuvvetli fırtına bekleniyor. Bu gece yarısı 00.00'da başlayacağı ve çarşamba akşamı 18.00'e kadar devam edecek kuvvetli fırtınaya ilişkin vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olunması istendi. Meteoroloji'den gelen son uyarıya göre sıcaklık perşembe günü 8-15 derece düşecek ve dondurucu soğuk hafta sonuna kadar sürecek.

Meteoroloji'nin son dakika uyarısına göre, soğuk hava dalgası hafta sonuna kadar etkisini artırarak devam edecek. Hava sıcaklığı salı gününden itibaren güney ve iç bölgelerden baylayarak düşecek ve sonraki günlerde ise doğu bölgelere ilerleyerek 8-15 derece civarında azalacak...

Meteorolojinin uyarısına göre bugün baylayacak sıcaklık düşüşü Perşembe günü zirve yapıp 20 Şubat saat 23.59'a kadar etkisini göstermeye devam edecek.

Meteoroloji'nin dondurucu soğuklara ilişkin son dakika uyarısının ayrıntıları şöyle:

"Halen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olan kuzey, iç ve batı bölgelerdeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4-6 derece altında, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmektedir.

Hava sıcaklıklarının salı (16.02.2021) günü güney ve iç bölgelerden başlayarak, Çarşamba (17.02.2021) ve perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor.

Soz konusu sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden, buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar

İSTANBUL'DA 80 KM/S HIZINDA RÜZGAR

Meteoroloji'den İstanbul ve İzmir başta olmak üzere batı il ve bölgelerine kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yayımladığı ve bu gece yarısı başlayıp, çarşamba günü akşam 18.00'a kadar süreceğini belirtiği fırtınaya ilişkin sarı kodlu uyarı şöyle:

"İstanbul'da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar - Resim : 2

"MARMARA BÖLGESİNDE BEKLENEN KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!"

Meteoroloji'nin 'Marmara Bölgesinde beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat başlıklı uyarı da ise şu ifadeler kullanılı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Uyarının başlangıç zamanı olarak 15 Şubat'ı 16 Şubat'a bağlayan gece yarısı saat 00.00 verilirken, bitiş zamanı ise 17 Şubat Çarşamba saat 18.00 bilgisi paylaşıldı.

Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar - Resim : 3

 

İZMİR'DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji'den bu gece yarısı 00.00 ile 17 Şubat 23.59 saatleri arasında beklendiğini belirtiği yer yer kuvvetli fırtınaya ilişkin sarı kodlu uyarısı şöyle:

"Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına yer yer kuvvetli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar - Resim : 4

EGE BÖLGESİNDE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ege bölgesine ilişkin yaptığı fırtına uyarısında rüzgarın şiddetinin zaman zaman 100 kilometre hızlara ulaşacağına dikkat çekti. Sarı kodlu uyarı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege Bölgesinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına yer yer kuvvetli fırtına (60-80 Km/saat), Muğla çevrelerinde zaman zaman tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ

MGM'den Doğu Akdeniz bölgesine ise kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Sarı kodlu uyarıda Doğu Akdeniz'de beklenen yağışların Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin'in doğu, Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış, rakımı 800 m ve üzeri yerlerde ise yoğun kar yağısı şeklinde olması beklendiği ifade edildi.

Vatandaşlar, kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, yükseklerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. 

AKDENİZ BÖLGESİ'NE ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'den Akdeniz Bölgesi için yapılan sarı kodlu son dakika uyarısında ise zaman zaman hızı 100 kilometreyi bulacak fırtına beklendiği belirtildi. Kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınaya dönüşecek doğa olayının bu gece yarısı başlayacağı ve 18 Şubat sabah saat 06.00'a kadar süreceğinin tahmin edildiği bilgisi paylaşılan uyarı şöyle: 

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (60-80 Km/saat), kıyı kesimlerinde yer yer tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği zamanla bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar - Resim : 5

SAMSUN VE ORDU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI VE KUVVETLİ BUZLANMA 

Meteoroloji'nin açıklamalarına göre, Samsun ve Ordu’daki yağışların, Pazartesi akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkisini artıracağı ve zaman zaman kuvvetli olmak üzere 17.02.2021 Çarşamba gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Uyarıda kar yağışlarının sahil kesiminde hafif kar örtüsü, iç ve rakımı 50 metrenin üzerindeki yerlerde ise kuvvetli ve yoğun kar örtüsü (20-60 cm) yapmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca zaman zaman tipi şeklinde yağacak yoğun kar ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayıyla sahil kesimlerindeki kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, kar birikmesi nedeniyle çatı/tente çökmesi, ağaç dallarının kırılması vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Meteoroloji'den peş peşe sarı uyarılar ile ilgili etiketler Meteoroloji İzmir İstanbul Marmara Ege Doğu Akdeniz Samsun Ordu Fırtına kar yağışı buzlanma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.