Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden Rize ve Artvin illeri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Gece yarısı 02.00'da başlaması beklenen sağanak yarın akşam saatlerine kadar sürecek. Bu arada Meteoroloji orta ve doğu Karadeniz için fırtına uyarısında da bulundu.

Meteorolji Genel Müdürlüğü'nün hesaplamalarına göre, Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece (28.09.2019 Cumartesi) 02.00 saatlerinden itibaren Artvin merkez, Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize çevreleri ile Artvin’in Hopa, Arhavi, Kemalpaşa, Murgul ve Borçka ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağışların yarın 15.00'a kadar sürmesi bekleniyor.

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

ORTA VE DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR!

Rüzgarın, bugün akşam saat 18.00'dan itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Cumartesi akşamı 18.00'a kadar etkisini sürdürmesi beklenen fırtınada oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) başta denizciler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekme...

 

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı ile ilgili etiketler Artvin Rize Meteoroloji Fırtına Sağanak Yağış
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.