Haftasonu hava durumuna dikkat: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan haftasonu hava durumu tahminlerine göre, Cumartesi günü yurdun batı kesimlerinde sıcak havaların etkili olması beklenirken, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde birçok ilde yağışlı hava bekleniyor. Özellikle pazar günü sağanak etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonu hava durumu tahminlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre haftasonu yurdun batı kesimlerinde sıcak hava etkili, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise birçok ilde yağışlı hava bekleniyor. İşte haftasonu hava durumu tahminleri...

YAĞMUR VE KARA DİKKAT

Meteoroloji hava durumuyla ilgili son tahminlerini açıkladı. Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinin bazı kesimleri ile Antalya, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yağmur bekleniyor. Ağrı, Van, Hakkari ve Artvin’de ise yağışların zaman zaman kar şeklinde olacağı belirtildi.

BAZI BÖLGELERDE HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Hava sıcaklıklarının; iç ve batı bölgelerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kar örtüsünün bulunduğu yüksek, dik yamaçlarda, hava sıcaklıklarının artması ve yeni yağışlarla beraber kar erimesi, çığ oluşma riski bulunmaktadır. Ulaşımda aksamalar, heyelan, kar erimesi sebebi ile meydana gelebilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonu raporuna göre ilgili tarihler arasında bölge alçak basınç sistemi ile periyodun ilk yarısında soğuk ve nemli, ikinci yarısında ise ılık hava kütlesinin etkisi altında kalacak. Hava cumartesi günü az bulutlu zamanla parçalı bulutlu; pazar parçalı ve az bulutlu; haftaya pazartesinden çarşambaya açık ve az bulutlu olacak. En yüksek hava sıcaklığı periyodun ilk yarısında iç kesimlerde ve sahillerde 16-19 derece, ikinci yarısında ise 23-26 derece dolaylarında seyredecek. Rüzgar genellikle Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esecek.

İşte haftasonu meteoroloji hava durumu tahminleri;

3 Nisan Cumartesi hava durumu tahminleri

Haftasonu hava durumuna dikkat: Sağanak geliyor

4 Nisan Pazar hava durumu tahminleri

Haftasonu hava durumuna dikkat: Sağanak geliyor - Resim : 2

 

Haftasonu hava durumuna dikkat: Sağanak geliyor ile ilgili etiketler hava durumu haftasonu hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.