Meteoroloji'den gök gürültülü yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre yağışların özellikle Trakya ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olacağı paylaşıldı.

Meteoroloji, Türkiye'nin kuzey kesimleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunurken, yağışların özellikle Trakya ile Çanakkale çevrelerinde etkili olacağını duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklıkları batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrederken güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde etkisini gösterirken, Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtınaya dönüşecek.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgarın; bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege bölgesinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji'den gök gürültülü yağış uyarısı!

Akdeniz'de ise hava parçalı bulutlu geçeceği belirtiliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nin Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz'de ise aralıklı yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den gök gürültülü yağış uyarısı! ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış Fırtına
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.