Meteoroloji'den birçok il için turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika uyarısına göre, birçok ile turuncu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan 3 ilde şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca kar yağışının sürdüğü Türkiye'nin doğusundaki bazı iller için de çığ tehlikesi için uyarı yayımlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan son dakika açıklamasına göre; Manisa, Aydın ve sel felaketi yaşayan İzmir için yeniden şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan turuncu uyarıda, "Şiddetli yağış uyarımız doğrultusunda, İzmir’de etkili olan yağışlı sistem il genelinde 40-125 kg/m2 arasında yağış bırakarak, sel ve su baskınları yaşanmasına neden olmuştur. Yağışların İzmir’de ve Aydın’ın kuzeybatı kıyılarında aralıklarla ve yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Meteoroloji'den birçok il için turuncu uyarı

İstanbul, Bursa ve Yalova çevresinde ise hava parçalı bulutlu olacak, yer yer sağanak yağış de etkili olacak. 

Öte yandan Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak'ta turuncu kodlu çığ tehlikesi uyarısı verildi.

Bu arada perşembe günü yağış Ege kıyılarını terk ediyor ve güneş yüzünü yeniden tüm ihtişamı ile gösteriyor. Ülkenin doğusunda ise Erzurum ve Kars şehirlerimiz dışında kar yağışı beklenmiyor.

Meteoroloji'den birçok il için turuncu uyarı - Resim : 2

TURUNCU UYARI NEDİR?

Meteorolojinin orta kademe uyarılarından olan Turuncu Uyarı, Hava durumu tehlikelidir anlamına geliyor: Buna göre tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Meteoroloji'den birçok il için turuncu uyarı ile ilgili etiketler Meteoroloji İzmir Aydın Sağanak Yağış Manisa çığ turuncu uyarı kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.