Meteoroloji'den Antalya için kırmızı uyarı: Cuma gününe kadar devam edecek!

Meteoroloji Antalya için kırmızı kodlu uyarı yaptı. Antalya'da bu gece yarısından itibaren il merkezinde metrekareye 100 ile 200 kilogram, batı ilçelerinde metrekareye 300 kilogram aşırı yağış beklendiği kaydedildi. Yağışların cuma öğle saatine kadar etkili olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Antalya için kırmızı kodlu uyarı yayınladı. 

İŞTE YAĞIŞ BEKLENEN İLÇELER

Yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2), yüksek kesimler başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2 yağış beklendiği kaydedildi.

 

Açıklamada, şöyle denildi:

"Yağışların, bin 400 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde (50-80 km/saat), batı ilçelerinde zaman zaman 90 km/saat esmesi bekleniyor. Cuma günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen aşırı yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den Antalya için kırmızı uyarı: Cuma gününe kadar devam edecek!

 

Meteoroloji'den Antalya için kırmızı uyarı: Cuma gününe kadar devam edecek! ile ilgili etiketler Antalya Meteoroloji hava durumu Uyarı kırmızı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.