Meteorolojiden 5 şehre kar ve tipi uyarısı

Meteorolojiden son dakika yayınlanan uyarıda başta Denizli olmak üzere 5 kente dikkat çekildi. Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta'da gece saatlerinde yağmurla başlayacak yağışlar ilerleyen saatlerde karla karışık yağmura dönecek. Öğleden sonra kar yağışı etkisini artırırken, yükseklerde ise tipi etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli’de gece saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların çarşamba itibariyle karla karışık yağmur şekline döneceğini belirterek sel, su baskını ve don uyarısı yaptı.

Denizli ve Ege Bölgesi’nde bu gece itibariyle başlayacak olan yağmurun çarşamba günü ise karla karışık olacağını ve yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşeceği belirtildi.

Meteorolojiden 5 şehre kar ve tipi uyarısı
TÜRKİYE UYARI HARİTASI


Yağışın etkisiyle sel, su baskını, buzlanma ve ulaşımlarda aksama meydana gelebileceği kaydedildi.

Meteorolojiden 5 şehre kar ve tipi uyarısı - Resim : 2
DENİZLİ UYARI HARİTASI

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde kar yağışına dönerek akşam saatlerine kadar kuvvetli (25-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Meteorolojiden 5 şehre kar ve tipi uyarısı ile ilgili etiketler Denizli Isparta Manisa Uşak Afyonkarahisar Meteoroloji kar Yağmur Yağış
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.