Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul'da sağanak yağışın etkili olacağını belirtti. İstanbul Valiliği de bir uyarı mesajı paylaşarak sağanağın şiddetini göstereceği ilçeleri açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İstanbul'da etkili olacak sağanak yağış konusunda uyarılarda bulunuldu

Yapılan açıklamada "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır." denildi

BİR UYARI DA VALİLİKTEN

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Açıklamada, yağışların özellikle Anadolu Yakası'nın doğu ilçelerinde etkili olacağı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; yarın (8 Temmuz) sabah saatlerinden itibaren Anadolu yakasının doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da Anadolu yakasının doğu ilçelerinde (Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe) yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İstanbul'da tahmin edilen sıcaklıklar:

8 Temmuz- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 23, en yüksek 28 derece.

9 Temmuz- Parçalı Bulutlu; en düşük 21, en yüksek 30 derece.

10 Temmuz- Az Bulutlu; en düşük 22, en yüksek 29 derece.

11 Temmuz- Az Bulutlu; en düşük 23, en yüksek 31 derece.

12 Temmuz- Az Bulutlu; en düşük 22, en yüksek 32 derece.

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden sağanak uyarısı ile ilgili etiketler İstanbul Meteoroloji İstanbul Valiliği Sağanak Yağış Uyarı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.