Meteoroloji ve AFAD tarih vererek peş peşe uyardı! Bu illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ardından AFAD'da 10 Ocak Salı günü gerçekleşecek olan kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ocak Salı günü gerçekleşecek olan yağışlara karşı vatandaşları sarı ve turuncu kodlarla uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Muğla'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 10.01.2023 Salı günü akşam saatlerinden itibaren il genelinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2), iç ve doğu kesimlerinde zaman zaman şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların 11.01.2023 Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

''10.01.2023 Salı günü Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile kıyı kesimlerde yıldırım hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

15 il için uyarı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ardından AFAD'dan da açıklama geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ardından T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'da bazı illere gerçekleşecek hava durumuna ilişkin uyarılarda bulundu.

 

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Balıkesir'in güneyinde kuvvetli; Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor." dedi.

 

 

Meteoroloji ve AFAD tarih vererek peş peşe uyardı! Bu illerde yaşayanlar dikkat ile ilgili etiketler hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.