Meteoroloji uyarıyor: Yağış ve fırtına etkisini gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre, Edirne'nin güneyindeki Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterecek. Öte yandan Meteoroloji'den Ege ve Marmara Bölgesi için fırtına, Antalya ve Mersin için ise yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son hava tahminlerinde sağanak yağışın Edirne’nin güneyindeki Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) ve yer yer gök gürültülü olacağını duyurdu.

Açıklamada, bu ilçelerde oturanların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

EGE VE MARMARA DİKKAT!

Öte yandan Ege ve Marmara için fırtına uyarısı da yapıldı. Açıklamada, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de güney ve güneybatıdan kuvvetli esmeye başlayacak rüzgarların; zamanla Ege geneli ile Marmara’nın güney ve doğusunda fırtına(40-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

ANTALYA VE MERSİN İÇİN DE UYARI VAR

Antalya ve Mersin illerine yönelik uyarıda ise, "Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusu (Manavgat, Akseki, İbradı, Alanya, Gündoğmuş, Gazipaşa) ve Mersin il genelinde çok kuvvetli (20-75 kg/metrekare) ve Gazipaşa, Alanya, Gündoğmuş, Anamur, Bozyazı, Aydıncık çevrelerinde yer yer aşırı (100 kg/metrekare üstü) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İSTANBUL °C, 5°C
Çok bulutlu, Anadolu yakası karla karışık yağmur ve kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 12°C
Çok bulutlu ve sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusunda kuvvetli, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 1°C
Çok bulutlu, hafif kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu

İZMİR °C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri hafif olmak üzere karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu

Meteoroloji uyarıyor: Yağış ve fırtına etkisini gösterecek ile ilgili etiketler Meteoroloji Fırtına hava durumu Sağanak Yağış Yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.