Meteoroloji uyarıyor: 43 ilde sağanak, sel ve fırtına var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen hava durumu değerlendirmelerine göre; yurdun büyük bir bölümü için çok şiddetli yağış uyarısı yapıldı. İstanbul dahil olmak üzere 42 ilimizde etkili olacak sağanak yağış için turuncu alarm verildi. Hava durumu tahminlerinde göre; Özellikle Marmara’nın Güneyi, kıvı ve Güney Ege Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde vatandaşlar fırtına nedeniyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç, direk devrilmesi uyarısı geldi.

Meteoroloji yurdun birçok kesiminde etkili olacak yağış ve fırtına nedeniyle turuncu alarm verdi. 43 il için yapılan hava durumu uyarısında hava şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olunması gerektiği konusunda bilgilendirme yayımlanırken yağışların Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Antalya'nın doğu ilçeleri ile Anamur çevrelerinde kuvvetli olacağı bildirildi.

METEOROLOJİ TURUNCU ALARM VERDİ! SAĞANAK, SEL, FIRTINA…

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde yer alan Yalova, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli, Kırklareli, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Balıkesir için sağanak yağış uyarısı yapılırken Ege ve Akdeniz bölgelerine de hava durumu uyarısı yapıldı…

43 İL İÇİN UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz ile Mersin, Adana ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu ilçeleri ile Anamur çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2)olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklıkların, önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyarıyor: 43 ilde sağanak, sel ve fırtına var ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Fırtına sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.