Meteoroloji uyardı: Kar ve yağmur günlerce sürecek

Meteoroloji'nin paylaştığı verilere göre, İstanbul başta olmak üzere ülkenin büyük bir bölümünde salı gününe kadar yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar ortalamanın 4-5 derece altında seyredecek. Bugün ise kuvvetli yağış, rüzgar ve çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan 18-24 Mart haftalık hava durumu tahminine göre; önümüzdeki 5 gün boyunca yurt geneli yağışlı bir havanın etkisi altında olacak.

Yapılan son tahminlere göre; bugün Marmara, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Yağışlar, Ege ve Akdeniz'in kıyılarında şiddetlenecek.

Perşembe günü hafiflemesi beklenen yağışlar aralıklı olarak salı gününe göre sürecek.

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Marmara Bölgesi'nde yağışlar sürekli değil. Önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde sağanaklar görülebilir. Ege Bölgesi'nde de yağış aralıklı, Afyonkarahisar ve Kütahya'da sulu kar var.

İç Anadolu Bölgesi'nde orta kuvvetli yağan yağmurun akşam saatlerinde sabah kara dönmesi bekleniyor.

Akdeniz'de Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Güneydoğu boyunca sağanak geçişleri etkili olacak. Bölgede cuma günü yağışlar hafifleyecek.

SULU KAR ETKİLİ OLACAK

Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun genelinde yağış var. Bölgede hava soğuk; Bolu, Kastamonu arasındaki bazı kesimlere kar da yağıyor. Doğu Anadolu'da; Erzurum, Kars ve Ağrı'da kar, diğer kentlerde yağmur ve sulu kar var.

18 MART PERŞEMBE HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur, öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji uyardı: Kar ve yağmur günlerce sürecek ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.