Meteoroloji uyardı: Doğuda kar batıda don var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce paylaşılan son hava tahminlerine göre, Batı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gün içerisinde kar yağışının etkisini göstermesi bekleniyor. Öte yandan Hatay ve çevresi için ise şiddetli yağış ve sel uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimleri, Konya, Niğde, Sivas, Tokat çevreleri ve Antalya'nın doğu bölgelerinin yağışlı geçeceği düşünülüyor.

Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolunun güneydoğusu ile Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın çoğunlukla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapılıyor.

FIRTINA VE DON HADİSESİNE DİKKAT!

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SU BASKINI UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Hatay merkez ve güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3 BÜYÜK İLDE HAVA DURUMU

İSTANBUL -5°C, 3°C

Çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif kar yağışlı

İZMİR -1°C, 7°C

Parçalı, zamanla az bulutlu

ANKARA -11°C, -2°C

Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu

Meteoroloji uyardı: Doğuda kar batıda don var ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu kar yağışı don uyarısı sağanak yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.