Meteoroloji turuncu kodla uyarmıştı! Antalya'da şiddetli yağış hayatı felç etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Kasım Salı gününe ait hava durumu raporunda Antalya için turuncu kodlu uyarı yapmıştı. Yapılan uyarıların ardından başlayan şiddetli yağışlar sele neden oldu. Yağışlar nedeniyle oluşan çamurlu su denizin rengini kahverengiye dönüştürdü. İşte, Antalya'dan sel görüntüleri....

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı kuvvetli yağış uyarısından sonra Antalya'da sel manzaraları ortaya çıktı. Kaş'ta oluşan sel caddeleri suyla doldururken araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Meteoroloji turuncu kodla uyarmıştı! Antalya'da şiddetli yağış hayatı felç etti

DENİZİN RENGİ KAHVERENGİYE DÖNÜŞTÜ

Yüksek kesimlerden gelen çamurlu su, Kaş Limanı’nda buluştuğu denizin rengini kahverengiye bürüdü. Öte yandan, Kaş’ın Kasaba Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 117 kilogram olarak kaydedildi.

Meteoroloji turuncu kodla uyarmıştı! Antalya'da şiddetli yağış hayatı felç etti - Resim : 2

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Antalya'nın, batı kesimlerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer ilçeleri ile Elmalı'nın ve Korkuteli'nin güney kesimleri) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, batısının kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji turuncu kodla uyarmıştı! Antalya'da şiddetli yağış hayatı felç etti - Resim : 3

Meteoroloji turuncu kodla uyarmıştı! Antalya'da şiddetli yağış hayatı felç etti - Resim : 4

Meteoroloji turuncu kodla uyarmıştı! Antalya'da şiddetli yağış hayatı felç etti ile ilgili etiketler hava durumu Antalya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.