Meteoroloji tahminlerini değiştirdi!

Trakya üzerinden yurda giriş yapan kar yağışı yer yer İstanbul'da da görüldü. Meteoroloji, hafta başından itibaren yayınladığı tahminlerde yağışların İstanbul'da karla karışık yağmur şeklinde görüleceğini belirtmişti ancak tahmin haritalarında değişiklik meydana geldi. İstanbul'da perşembe günü de kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dün gece saatlerinden itibaren Çanakkale’nin yüksek kesimleri, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli dolaylarında kendini gösteren kar yağışı bugün yer yer İstanbul da da etkisini gösterdi. Yarın için ise İstanbul'da beklenen karla karışık yağmur tahminleri, Meteoroloji’nin son verileriyle birlikte kar yağışı olarak güncellendi.

YARIN YURDU SARIYOR, HAFTA SONU DA DEVAM EDECEK

Bugün yurdun kuzeybatısında etkili olacak kar yağışı ve soğuk hava yarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm kesimlerde kendini yer yer gösterecek. Cuma gününden itibaren doğuya kayan yağışlar, gelecek hafta başında ise yurdu terk edecek.

TRAKYA İÇİN UYARILAR SÜRÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Marmara ile iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların;

Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ile Antalya’nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu’da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı olacağı düşünülüyor.

Meteoroloji tahminlerini değiştirdi! ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Sağanak Yağış Trakya İstanbul kar yağışı yağışlı hava
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.