Meteoroloji kar yağışı için saat verdi

Yağışların mevsim normallerinin altında olması nedeniyle kuraklık tehlikesinin etkisini hissettirmeye başladığı dönemde Meteoroloji'den sevindiren haberler geldi. Meteoroloji'nin resmi internet sitesinde perşembe gününe ilişkin yayınlanan hava durumu tahmin raporuna göre; 25 ilde kar yağışı, 15 ilde karla karışık yağmur bekleniyor. Öte yandan İstanbul'da yağması beklenen kar için de saat verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden perşembe gününe ilişkin hava durumu tahmin raporu paylaşıldı. Meteoroloji'nin resmi internet adresinden yayınlanan rapora göre; İç Anadolu, Doğu Anadolu, ve Ege Bölgesi'nin iç bölümleri için kar yağışı uyarısı yapılırken, yurdun diğer kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve sağanak yağışın etkisini göstereceği bildirildi.

25 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'nin paylaştığı raporda; kar yağışı için uyarıda bulunulan iller şöyle sıralandı:

Erzincan, Sivas, Malatya, Yozgat, Kastamonu, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Eskişehir, Bilecik, Bitlis, Muş, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Çankırı, Kırıkkale, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya, Karabük.

15 İL İÇİN DE KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI GELDİ

Isparta, Burdur, Uşak, Tekirdağ, Kayseri, Bayburt, Çorum, Nevşehir, Kırşehir, Bolu, Konya, Edirne, Kırklareli, Niğde ve Aksaray'da ise karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan diğer bir uyarıda ise vatandaşların kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DE UYARI GELDİ

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcakları sonrası İstanbul'a kar yağışı geliyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan duyuruda kentte cuma günü yağmurla karışık, cumartesi günü ise aralıklı kar yağışının beklendiği açıklandı.

Öte yandan Valilik'ten yapılan açıklamada, cumartesi günü karla karışık yağacak yağmur sonrası akşam saatlerinden itibaren yağmurun yerini sadece kar yağışına bırakması beklendiği bildirildi.

İstanbul Valiliği'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, havanın yarın ve cuma günü belli aralıklarla yağmurlu geçmesi beklendiği, cumartesi akşam saatlerinde ise kar yağışlı geçmesinin tahmin edildiği belirtildi.

METEOROLOJİ'NİN İSTANBUL İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yağmur yağışları sonrası hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşüş gösterdiği İstanbul’da, 4 gün boyunca etkili olacağı düşünülen kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre İstanbul’da kar yağışı yarın öğleden sonra yer yer etkili olmaya başlayacak. Pazartesi gününe kadar etkisini sürdürecek olan kar yağışı sonrası ise kentte 2 gün güneşli hava olacak. Hava sıcaklıkları ise yine hissedilir ölçüde düşüş gösterecek.

İSTANBUL'DA GÜN GÜN HAVA DURUMU

14.01.2021 Perşembe: Perşembe gününün parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçeceği düşünülüyor. Hava sıcaklığının ise 3° / 6° derece olması bekleniyor.

15.01.2021 Cuma: Cuma gününün çok bulutlu, yer yer yağmurlu, sabahın erken saatlerinde başlayıp öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur ve hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği düşünülüyor. Hava sıcaklığının 1° / 5° derece olacağı tahmin ediliyor.

16.01.2021 Cumartesi: Cumartesi gününün parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ise karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği düşünülüyor. Hava sıcaklığının 0° / 4° derece olacağı bekleniyor.

17.01.2021 Pazar: Pazar gününün çok bulutlu, aralıklı olarak kar yağışlı geçeceği düşünülüyor. Hava sıcaklığının 0° / 2° derece olacağı bekleniyor.

18.01.2021 Pazartesi: Pazartesi gününün çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği belirtiliyor. Hava sıcaklığının ise -2° / 4° derece olması bekleniyor.

Rüzgârın; Kuzey ve Kuzeybatı yönlerden orta derece kuvvette, yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği düşünülüyor.

Hava sıcaklıklarının ise 3 ila 5 derece mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtiliyor.

Meteoroloji kar yağışı için saat verdi ile ilgili etiketler İstanbul hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış kar yağışı yağışlı hava
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.