Meteoroloji İstanbulluları saat vererek uyardı! 8 kent için sarı alarm

Marmara Bölgesi'nde bugün etkili olan yoğun sis nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 8 kent için sarı kodlu uyarı yaptı. İstanbulları saat vererek uyaran Meteoroloji, sis olayının bazı bölgelerde devam edeceğini duyurdu. Bursa'nın dört ilçesi için sarı kodla uyarı yapıldı. 'Kar ne zaman gelecek?' sorusuna ise CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen açıklık getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için sis uyarısında bulunmuştu. Uyarının ardından İstanbul'da bugün etkili olan yoğun sis nedeniyle sürücüler ulaşımda zor anlar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbulluları saat vererek uyardı. 8 kent için sarı alarm verildi. Peki, kar ne zaman yağacak? Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışı için tahminlerini açıkladı. İşte detaylar...

Meteoroloji İstanbulluları saat vererek uyardı! 8 kent için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın, genellikle sakin, zamanla güneyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

İSTANBULLULAR 22.00’A DİKKAT 

İstanbul ve çevresinde etkili olan sis öğlen bu akşam 22.00’den sonra tekrar baslayacak. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yoğun sis bekleniyor. Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Marmara Bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Meteoroloji İstanbulluları saat vererek uyardı! 8 kent için sarı alarm - Resim : 2

8 KENT İÇİN SARI ALARM 

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da özellikle gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji İstanbulluları saat vererek uyardı! 8 kent için sarı alarm - Resim : 3

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında açıklamada bulundu.

"Yüksek basıncın etkisi Türkiye üzerinde etkili oluyor. Bu nedenden dolayı da zaten Türkiye'de yağış yok. Bu kadar uzun süre yüksek basıncın Türkiye üzerinde etkili olması beklenen bir olay değil. Yüksek basınç ne demek, yüksek basınç kararlı bir dönem demek. Yani rüzgar yok, dağılım yok. Dolayısıyla sis oluşuyor. Bu yüksek basıncın özelliklerinden biridir. Sis oluştuğu zaman da hava kirliliği hat safhaya çıkıyor.

Meteoroloji İstanbulluları saat vererek uyardı! 8 kent için sarı alarm - Resim : 4

İstanbul'un ocak ayı uzun yıllar en yüksek sıcaklık derecesi 9 derecedir. Şu anda bugün 11-12 derece, hafta sonu da 14 dereceye çıkacak. Sıcaklık ortalamanın üzerinde. Kar yağması için 5 derecenin altına düşmesi lazım. Bu nedenden dolayı da ufukta da kar görünmüyor.

İstanbul'daki bu sis olayı yarın da var. Çarşamba günü Marmara'nın doğusunda hafif bir yağış var. Yağış olduğunda sis ortadan kalkacak gibi gözüküyor ama Anadolu'da sis hafta sonuna kadar devam edecek. Ulaşımda da etkili olur. Kara ulaşımına da etki edebilir. Sabah saatlerinde sisle birlikte karayolunda seyahat eden sürücülerin çok dikkat etmesi lazım. Sisin içerisinde küller yapışabiliyor ve bu küller yolları kayganlaştırabiliyor. Aracınız kayabilir.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Prof. Dr. Şen, “Sıcaklıklar bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Kar ne zaman gelecek? İstanbul'a biraz daha var görünmüyor ama önümüzdeki ayın 10'unda bir soğuk hava dalgası girişi var Türkiye'ye ama Marmara'da Kar Yağışı yapacağını pek tahmin etmiyorum. Anadolu'ya bir kar yağışı gelecek ayın 10'undan sonra.”

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA DURUMUYLA GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI İSE ŞÖYLE:

Ankara: Az bulutlu 9

İstanbul: Az bulutlu 11

İzmir: Az bulutlu 18

Adana: Az bulutlu ve açık 20

Antalya: Az bulutlu 20

Samsun: Az bulutlu 15

Trabzon: Az bulutlu 14

Erzurum: Az bulutlu 5

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 13

Meteoroloji İstanbulluları saat vererek uyardı! 8 kent için sarı alarm ile ilgili etiketler İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.