Meteoroloji İstanbul için uyardı!

Meteorolojiden yapılan son dakika uyarısına göre İstanbul'da lodos etkili olacak. Bugün rüzgarın 70 km üzerinde, yarın ise 100 km'yi bulması bekleniyor. Vatandaşların çatı uçmalarına karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca İDO ve BUDO seferlerinde aksamalar yaşanabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas çevresinde sağanak yağış görülebileceği uyarısında bulundu.Yapılan uyarıda vatandaşların tedbirli olması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yarın ilk saatlerden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

RÜZGARIN HIZI 100 KİLOMETREYİ BULACAK

İstanbul Valiliği'nden Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü'nün verileri paylaşıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Açıklama şu şekilde: Bugün Güney ve Güneybatı yönlerinden esecek olan rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren bölgemizde fırtına (60-75 km/saat), Perşembe günü ise kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

AKOM'un verilerine göre, güne rüzgârlı hava ile başlayan İstanbul'da, rüzgâr akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek ve yerel hafif yağışlar yaşanacak. Bu hafta boyunca Lodos yönlü rüzgârların etkili olması, sıcaklıkların tekrardan 11-15 derece aralığında mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuvvetini arttırarak Perşembe akşam saatlerine kadar aralıklarla fırtına şeklinde (50-90km/s) eseceği, beraberinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

AKOM'un meteorolojik harita ve verilere göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 8 Mart'a kadar mevsim normalleri civarı ile 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul için uyardı! ile ilgili etiketler Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü Son dakika Fırtına Yağmur kar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.