Meteoroloji İstanbul dahil 45 kent için kuvvetli yağış ve fırtına alarmı verdi! AFAD’dan uyarı mesajı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahminlerini paylaştı. Paylaşılan verilerde İstanbul dahil 45 kent için uyarı yapılarak fırtına ve kuvvetli yağışlara karşı uyarıldı. AFAD, vatandaşlara SMS ile uyarı yaptı. İşte detaylar...

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; bölgenin yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi.

Marmara Bölgesi genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yarın, pazar günü ise bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildi. Rüzgarın, yarın bölge genelinde güney yönlerden (lodos) fırtına; yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına şeklinde olması bekleniyor. Yarın bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

AFAD'DAN CEP TELEFONLARINA UYARI MESAJI

AFAD vatandaşların cep telefonlarına da bir uyarı mesajı gönderdi. Uyarıda, 'Meteorolojiye gore yarin Istanbul'da kuvvetli lodos ve yagis bekleniyor.Baca zehirlenmesi,ulasimda aksamalar ve cati ucmasina karsi dikkatli olun.' ifadeleri kullanıldı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji İstanbul dahil 45 kent için kuvvetli yağış ve fırtına alarmı verdi! AFAD’dan uyarı mesajı

45 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

39 KENTTE TURUNCU ALARM

İşte turuncu kod ile uyarı yapılan iller;

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce

6 KENTTE SARI ALARM

İşte sarı kod ile uyarı yapılan iller;

Çanakkale, Edirne, Antalya, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ

Meteoroloji İstanbul dahil 45 kent için kuvvetli yağış ve fırtına alarmı verdi! AFAD’dan uyarı mesajı - Resim : 2

BATI KARADENİZ’İN BATISI VE MARMARA'DA FIRTINA

Batı Karadeniz’in batısı ile Marmara’da rüzgarın, bugün (Cuma) akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

LODOSA DİKKAT

Rüzgarın; Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde Cumartesi günü, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji İstanbul dahil 45 kent için kuvvetli yağış ve fırtına alarmı verdi! AFAD’dan uyarı mesajı ile ilgili etiketler hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.