Meteoroloji bu gece yine uyardı

Meteorolojiden alınan son hava tahminlerine göre; bugün yurt genelinde güneşli hava etkili olacak. Ancak tarımsal faaliyetlerin sürdüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Iğdır ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde zirai don tehdidi var. Sürücülerin özellikle sabah ile akşam saatlerinde dona karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son uyarıya göre, ülke geneli parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu olacak.

Tahminlere göre, Doğu Karadeniz kıyılarının yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Doğu Anadolu'nun doğusunun hafif kar yağışlı bir gün yaşaması bekleniyor.

Yine tahminlere göre, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis hakim olacak. 

Meteoroloji bu gece yine uyardı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise çığ oluşma riski sürüyor.

Hava sıcaklığının yarın ülke genelinde 3-6 derece artacağı da tahminler arasında.

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Iğdır ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde zirai don beklendiği için üreticilerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

PAZARTESİ MARMARA'NIN GÜNEYİ VE BATI KARADENİZ'DE YAĞIŞ VAR

29 Mart Pazartesi günü yağışlar batıdan başlayarak yurda dönüş yapıyor. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Bursa'nın yanı sıra Düzce'den Samsun'a kadar tüm Karadeniz Sahil şeridi ile iç bölgelerinde yağış var. Yağışlar Bolu, Karabük ve Kastamonu'da karla karışık yağmur, diğer yağış alan yerlerde ise sağanak yağmur bekleniyor. Trakya ve Çanakkalede bulutlu bir hava hakim olurken, ülkenin diğer bölgelerinde parçalı ve az bulutlu aynı zamanda da güneşli bir gün yaşanacak. 

Meteoroloji bu gece yine uyardı - Resim : 2

 

Meteoroloji bu gece yine uyardı ile ilgili etiketler Meteoroloji Yağış don buzlanma zirai don
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.