Meteoroloji açıkladı: Karadeniz'de şiddetli yağış bugün de sürecek

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre sel ve heyelanın etkili olduğu Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların yarın akşam saatlerinde etkisini azaltması ön görülüyor. İstanbul'da ise hava sıcaklığı 33 derece civarında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli yağışlar bugün de devam edecek. Kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Samsun'un doğusu ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor.

KARADENİZ İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Ordu ve Giresun ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 50-100 kilogram), Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (metrekareye 75-150 kilogram) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların bugün akşam saatlerinde etkisini azaltması bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Meteoroloji açıkladı: Karadeniz'de şiddetli yağış bugün de sürecek ile ilgili etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu sağanak sıcak hava
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.