Metehan Demir'in ilk programında kritik analizler...

SuperHaber yazarı Metehan Demir, tv100 ekranlarında ''Metehan Demir'in Salı Konukları'' isimli ilk programını gerçekleştirdi.

İlk programda Metehan Demir'e Uluç Özülker, Naim Babüroğlu, Yusuf Alabarda ve Ferhat Ünlü eşlik etti.

EKONOMİ GÜÇLÜ DEĞİLSE MÜCADELE EDİLEMEZ
Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, programda ''S-400 füzeleri, bize teklif ettikleri 4. nesil Partiotlar'dan çok daha üstün. S-400'ü alıp yerleştirdiğinizde ya Rusya'dan ya da NATO sisteminden bilgi alacaksınız. İkinci mesele S-400'leri kime karşı kullanacaksın? Rus kendisine karşı kullandırır mı? ABD'ye karşı kullanma ihtimalin var. Bu konuda açmazımız şu. Bir tarafta Türkiye gelip kapısını çaldığında vermem diyor. Türkiye'nin kendisini korumak istemesi konusundaki ihtiyacına kimse itiraz etmiyor. Ve Türkiye'nin bu ihtiyacına Ruslar hemen cevap verdiler. Ekonomin güçlü değilse mücadele edemezsin. Çünkü hangi sistem olursa olsun alacak kullanacak paran olmalı.'' ifadelerini kullandı.

TRUMP TEMMUZDA GELECEKSE S-400 GELMEZ
Naim Babüroğlu ise S-400 alımı ve Trum ziyaretine dikkat çekerek ''ABD'den Partiot almakla bağımsız olunamayacağı gibi Rusya'dan S-400 almakla da bağımsız olunmaz. Tam bağımsız bir ülke olan Türkiye tabiki istediği ülkeden ihtiyacına uygun olanı alır. Tam bağımsız olmak için kendi kendinize yeterli olmalısınız. NATO'da görev yapmamın cesareti ile söylüyorum. Eğer Trump Temmuz'da gelecekse S-400 gelmeyecek demektir. Eğer Kasım'a erteleyecekse, Kasım'da da gelmeyecek demektir. Türkiye en yetkili ağızdan dillendirmiş, parasının bir kısmını ödenmiş, tabiki artık bu durumdan sonra bağımsız bir ülke olarak S-400 almalıdır. NATO'dan bu konuda yapılan açıklamalar da önemli. Evet herkes kendi güvenliği için alabilir diyorlar. Ancak cümlenin devamında NATO sistemine ait olsa iyi olur diyorlar.'' dedi.

S-400 BİR İHTİYAÇTIR
Gazeteci Ferhat Ünlü ise 15 Temmuz'da Türkiye'nin bir hava savunma sistemine sahip olmamanın sıkıntısını çektiğini belirterek ''S-400 konvansiyonel bir ihtiyaçtır. Türkiye 15 Temmuz'da bile buna çok ihtiyaç duydu. Bu stratejik bir ihtiyaçtır. Türkiye'nin böyle bir ortamda bu konuda eli kolu bağlı halde beklemesi beklenmemeliydi. Ben alacağımız inanıyorum. Bataryaların da yerleştirileceğine inanıyorum. ABD esk gücüne haiz değil. Türkiye'de Venezuela'da darbe deniyor ama başaramıyor. Sadece Rusya'ya da güvenmeyelim. Denge gözetmeyi bilmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ AÇIĞI MUTLAK SURETLE KAPATIMALI
Yusuf Alabarda ise ''1991 yılında hava savunma sistemi ihtiyacı doğdu. Türkiye'nin o dönemden beri buna ihtiyacı var ve yaklaşık 30 yıldır NATO'dan bu desteği alamıyor. Bu açık mutlak suretle kapatılmalı. S-400'leri biz hava savunma sistemi olarak alııyoruz. Balistik füzelere karşı almıyoruz. Kürecik'te radarı bulunan sistem Sinop ile Antep arasında etkin değil. Doğu akdenizde her dakika sular ısınıyor. Bütün donanmalar orada burun buruna. Doğu Akdeniz'de sıcak çatışma olursa buradaki uçakların Türkiye'nin hava sahasını kullanmalarını engellemek zorunda. Türkiye'nin Patriot da alırız demesi boşuna değil. Tam tersi her olasılığa karşı kendisini koruma çabasıdır.'' dedi.

 

Metehan Demir'in ilk programında kritik analizler... ile ilgili etiketler Metehan Demir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.