Metehan Demir'den çok kritik DEAŞ sorusu! "Suudi Arabistan'a gitmeyeceklerini nereden biliyoruz?"

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Rakka'dan otobüs ve kamyonlarla çıkan DEAŞ'lılarla ABD-YPG'nin yaptığı kirli anlaşmanın sonuçlarını değerlendirdi. Rakka'dan ellerini kollarını sallayarak ayrılan DEAŞ'lı teröristlerin şu an nerede olduğunu ancak bu anlaşmayı organize edenlerin bileceğinin altını çizen Demir, "Suudi Arabistan'a gitmeyeceklerini nereden biliyoruz?" diye sordu...

SuperHaber yazarı Metehan Demir, ABD ile YPG'nin Rakka'yı terketmeleri için DEAŞ ile yaptığı kirli anlaşmayı Habertürk TV'de değerlendirdi.

Türk askerinin El Bab'ı ele geçirirken çok ciddi çatışmalar yaşadığını hatırlatan Demir, "Aynı DEAŞ burada çatışmadı anlaştı. Herkesin anlaşabildiğini görüyoruz. El Bab'dan da bir kısım teröristin kaçtığını biliyoruz. Ancak kaçmakla kamyonlarla taşınmak arasında fark var" dedi.

"NEREDE KARŞIMIZA ÇIKACAKLAR?"

"Şimdi önemli olanın bu teröristlerin nerede karşımıza çıkacağı?" diyen Metehan Demir, "Bundan bir süre önce binlerce DEAŞ militanı ülkelerine döndü. Çoğunun yabancı pasaportu var. Türkiye'ye de dönenler oldu. Türkiyenin sınırına gelenlerin çok iyi takip edilmesi lazım. Suriye'ye yerleşen, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidip eylem yapan DEAŞ militanları olmadı mı? Türkiye'de çok ciddi operasyonlar yapılıyor. Yakalanan 250 kişiden yüzde onu kaçmayı başarsa, çok ciddi sonuçları olurdu." uyarısında bulundu.

"S.ARABİSTAN'A GİTMEYECEKLERİNİ NEREDEN BİLİYORUZ?"

Türkiye'nin kirli anlaşma ile DEAŞ konusunda en başından beri kimsenin samimi olmadığını gördüğünü belirten Metehan Demir, "Türkiye havada karada tek başına kaldı. Suriye ve Irak'ta her konu birbiri ile bağlantılı. Rakka'dan kaçan DEAŞ'lıların Suudi Arabistan'a gitmeyeceklerini nereden biliyoruz. Onları takip eden gizli servisler vardır. Bunları kim organize ediyorsa onların şu an nerede olduğunu da biliyordur." dedi.

Suriye'nin bir laboratuvar olduğunu belirten Demir, Türkiye'nin hem ABD ile hem de Rusya ile işbirliği yaptığını ve samimiyetsizliklerini gördüğünü ifade etti.

"HERKESİN AYRI PLANI VAR"

Suriye'nin daha da karışacağını belirten, Irak'ta belirsizlik olduğunun altını çizen Demir, son günlerde gerilim noktası haline gelen Lübnan ve Suudi Arabistan'a işaret eden Demir, "Suriye'de çatışmalar devam ediyor. Ancak Esed rejiminin devrilmesi için bir şey yapılmıyor. Herkesin ayrı planı var. Burada en masum isteği olan Türkiye; İstikrar istiyor. Siz Suriye'den Rusya, İran, ABD'yi bir daha çıkarabilir misiniz? Mevcut tabloda önümüzdeki dönem kolay olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Barzani'nin referandumda kurban edilerek devreden çıkartıldığını belirten Demir, bölgede defacto olarak bağımsız yönetimler kurulmak istendiğini ifade etti.

"TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR"

YPG'nin bir çatı örgüt olarak Türkiye'ye karşı kullanmanın ABD ve Rusya için daha iyi bir tercih olduğunu belirten Demir, "Türkiye yi ateşin içine çekmek için oyun oynanıyor. Afrin'de Rus askerleri de var, ABD askerleri de. Türkiye'nin bir harekatında ABD ya da Rus askeri yaralansa diye bakıyorlar. Amaçları Türkiye'yi ateş çemberinin içine çekmek" diye konuştu.

Metehan Demir'den çok kritik DEAŞ sorusu! "Suudi Arabistan'a gitmeyeceklerini nereden biliyoruz?" ile ilgili etiketler Metehan Demir DEAŞ ABD YPG Rusya kirli anlaşma rakka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.