Metehan Demir'den çarpıcı açıklamalar: 'El Bab'ın tutulması, Türkiye'deki tüm kapıların tutulmasıdır!'

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk canlı yayınında El Bab cephesinde yaşananları değerlendirdi.

SuperHaber ÖZEL HABER / İşte Demir'in açıklamalarından satır başları:

TSK ORADA BİR TERÖR ORDUSU İLE KARŞILAŞIYOR

Esas harekat, harekatın sıcaklığıyla Türkiye'nin karşılaşacağı yer El Bab.. Orada bir terör örgütü ile değil, terör ordusu ile karşılaşıyoruz! Esasında herşey dün itibariyle başladı. 2-3 haftadan beri "neden düğmeye basılmadı, ne oluyor" denilmişti; aslında olan meskun mahallerde çatışmada uzman birliklerin oraya gelmesi gerekiyordu. Bunlar da tabii Nusaybin'de, Şırnak'ta çatışan birliklerle Özel Kuvvetler'di..

221220161641551448695_3.jpg

AĞIR TUZAKLARLA KARŞILAŞILABİLİR

Önceden onlar oraya yerleştikleri için beklenmedik ağır tuzaklarla karşılaşılabilir. Bizim orada ne işimiz var gibi sorular soruluyor; askeri açıdan şu bir gerçek ki Türkiye'nin Suriye konusunda daha önceki hükümet döneminde biraz heyecanla yaptığı stratejik hatalar, şimdi taktik fedakarlıklarla kapatılmaya çalışılıyor. Aslında ne Halep'te, ne de diğer yerlerde bu kapsamda bir çatışma bu saate kadar yaşanmadı.

ÖSO OLSA DA TSK TEK BAŞINA

Türkiye bugün DEAŞ ile göğüs göğüse bir çatışmanın içinde. ÖSO ile ilgili çok ciddi şüphelerim var. İlk başta düşünülen zırhlı birliklerle devam edip, ÖSO'nun piyade gücü olarak kullanılmasaydı. Ancak bu olmadı. ÖSO mesai yapar gibi çalışıyor; sabah 9 akşam 6 gibi. ÖSO olsa da TSK orada yalnız!

221220161642291449082_3.jpg

EL BAB NEDEN ÖNEMLİ?

El Bab bir kapı; siz burayı almazsanız başkası bu kapıyı alacaktır. Bu nedenle çok önemli. TSK birinci başkan ve diğer komutanlar seviyesinde çok yakın bir noktada birebir operasyonu takip ediyorlar. Bu kapının tutulması, Türkiye içindeki tüm kapıların tutulması anlamına geliyor. El Bab'a kadar inişi takip ettik. DEAŞ geri çekildi. Hep söyledik; acaba belli bir noktaya kadar çekilecekler, oraya mı tüm güçlerini verecekeler diye.. El Bab'a Rakka'dan ciddi bir biçimde kuvvet kaydırdı DEAŞ.. Türkiye burayı tutarsa geçişleri de durdurur.

DENİZ PİYADELERİ BİLE ORADA!

30-35 kilometre müthiş bir hızla indik ama birlik yapımızı indikçe değiştirdik. Birlikler bir süreden beri dokusal olarak değiştirildi. Komando birlikleir ve profesyonel savaşın elitleri özel kuvvetler var. Bir şeyin hakkını vermek lazım; bir saat önce konuştum bölgeyle. Şu an orada deniz piyadeleri bile var! Foça'dan AMFİBİ Tugay'dan gelenler bile var. 15 Temmuz'da çok büyük darbe yemiş, iç güvenlikte hala savaşan TSK'nın Suriye'deki bu fedakarlığı çok büyük kahramanlıktır.

MORALLERİNİ BOZMAMALI, KAMUOYU PSİKOLOJİSİNİ İYİ YÖNETMELİ

Buradaki tartışmalarla morallerini bozmamalıyız. "Orada boşa öldüler" vb. dersek, ordaki çocuklarda moral bırakmayız. El Bab'dan geri dönerseniz kaybedecekleriniz çok ciddi olur! Kamuoyunda bu psikolojiyi çok iyi yönetmeli. Bu çok önemli.

ÜLKE İÇİNDE MİSİLLEMELERE DİKKAT

Hastane bölgesi DEAŞ açısından çok önemli olduğu için yoğun çatışmalar yaşandı. Bu bölgeden sonra şehrin içine girdildikçe daha da sıkıntılı durumlarla karşılaşılabilir. Tahminimizden çok ciddi bir karşı koymayla karşılaşabiliriz. Bu kırılırsa DEAŞ'ın beli kırılır. İstihbarat konusunda da dikkatli olmalıyız; ülke içindeki misillemeler konusunda tetikte olunmalı.

SİVİL KAYIPLAR KONUSUNDA HASSASİYET EN ÜST SEVİYEDE

Meskun mahalde en büyük risk sivil kayıpların olması. Bunu olabildiğince minimize etmeye çalışıyorlar. Bununla ilgili toplantılar da olduğunu duyuyorum.

MÜTTEFİKLERE ÇOK DİKKAT

Hava desteği veriyoruz diyerek batılı müttefiklerden, "Hedefleri, koordinatları karıştırmışız, sizi vurmuşuz" diyerek bir şey yapmalarından da çekiniyorum. Bu konuda Türkiye'nin ön alması lazım; "Bakın biz buradayız" diyerek.

Metehan Demir'den çarpıcı açıklamalar: 'El Bab'ın tutulması, Türkiye'deki tüm kapıların tutulmasıdır!' ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.