Metehan Demir: Taliban'ın Raşit Dostum ile kanlı bıçaklı olması önemli bir sorun olabilir

SuperHaber programcısı ve gazeteci Metehan Demir, Türkiye'de bulunan Raşit Dostum ile Taliban'ın kanlı bıçaklı olduğunu belirterek, bu durumun Taliban ile ilişkilerin yönetilmesi konusunda sorun olabileceğini vurguladı.

SuperHaber programcısı Metehan Demir, Türkiye-Afganistan ilişkileri ve Türkiye'nin Hamit Karzai Havalimanı'nın güvenliğinin sağlanması ile ilgili önemli ayrıntılar paylaştı.

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın sorularını yanıtlayan Demir, Taliban'ın kanlı bıçaklı olduğu Raşit Dostum'a Türkiye'nin özellikle önem verdiğine dikkat çekerek, "Yani bu Türkiye açısından Taliban ile ilişkileri yönetmek anlamında bir sorun olabilir." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir'in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

"Şu an Türkiye'de çok önemli bir Afgan komutan Raşid Dostum var. Hatta Ankara'da terör saldırı teknikleri nedeniyle çok sıkı korunan bir malikanesi de vardır. Taliban, Raşid Dostum ile kanlı bıçaklıdır. Türkiye Raşid Dostum'a özellikle önem veriyor. Afganistan'da Raşid Dostum ile kıyasıya bir savaş var. Yani bu Türkiye açısından Taliban ile ilişkileri yönetmek anlamında bir sorun olabilir."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Metehan Demir: Taliban'ın Raşit Dostum ile kanlı bıçaklı olması önemli bir sorun olabilir ile ilgili etiketler Metehan Demir Afganistan Taliban raşit dostum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.