Metehan Demir: Sürpriz sokağa çıkma yasakları ek olarak gelebilir!

SuperHaber yazarı Metehan Demir ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, hem Türkiye hem de dünyanın Koronavirüs gündemini değerlendirdi...

Tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs (Kovid-19) salgını Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 165 bin 93’e, virüs tespit edilen kişi sayısı 2 milyon 407 bin 697’ye yükseldi. Türkiye'de ise ölü sayısı 2 bin 17'ye yükseldi. Öte yandan 11 Nisan'a kadar Türkiye'de vaka artış hızı yüzde 14 seviyesinde seyrederken, geçtiğimiz gün artış yüzde 4 seviyelerine indi.

"SÜRPRİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GELEBİLİR"

Türkiye'nin Korona ile mücadelede çok başarılı bir çizgi sürdürdüğünü belirten Metehan Demir, 23 Nisan ve Ramazan ile birlikte yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğine dikkat çekerek, "Sürpriz sokağa çıkma yasakları ek olarak gelebilir" dedi. 

"ÖZEL BANKALAR KONUSUNDA ÇOK ŞİKAYET VAR"

Korona ile mücadele kapsamında vatandaşa yönelik ekonomik destek paketleri devreye alınırken, bu konunun önemli bir ayağı olan özel bankaların kredi, borç öteleme ve faizler konusundaki tavrının vatandaşların şikayetlerine yol açtığını belirten Demir, "Hem özel hem de kamu bankalarını kapsayan bir genelge çıkarılmalı" diye konuştu.

"MAYIS'TA ÇOK ENTERESAN TARTIŞMALARA TANIK OLACAĞIZ"

Korona tedbirlerinde gevşemelerin başladığı Avrupa ve ABD'de kayıplar sürerken, hareketlenen sokaklara da dikkat çekilen programda, Korona ile mücadele günleri sonrasında ortaya çıkması muhtemel gelişmeler de konuşuldu. Yaşanan sürecin batılı ülkeler bakımından iki ucu keskin bir bıçak olduğunu belirten Metehan Demir, "Mayıs ayında çok enteresan tartışmalara tanıklık edebiliriz. Mesela Almanya'nın planı çok dikkat çekici" ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem' SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Metehan Demir: Sürpriz sokağa çıkma yasakları ek olarak gelebilir! ile ilgili etiketler Türkiye 23 Nisan Koronavirüs Metehan Demir Korona Barış Özkan covid-19 sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.