Metehan Demir: Süleyman Soylu'nun istifa kararı sadece o geceyle ilgili değildi!

SuperHaber yazarı Metehan Demir ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı kararı sonrasında ortaya çıkan görüntüler nedeniyle istifa kararı almasını ve bu istifanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemesi sürecini konuştu...

Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs yüzünden ülkemizde hayatını kaybedenlerin sayısı 1.198 oldu.

12 Nisan'da açıklanan verilere göre 56.956 hastamız var. Bu süreçte iyileşenlerin sayısı ise 3 bin 446... Ülkemizde tablo bu şekilde sürerken tedbirler de alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda 10 Nisan cuma gecesi 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere 30 büyükşehir ile Zonguldak ilimizde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulamaya konulurken, yasağın ilan edildiği saat 22.00 sonrasındaki iki saatlik zaman diliminde yaşananlar büyük tartışma yarattı. Kararın ardından panikle market, bakkal, fırın ve benzin istasyonlarına koşan vatandaşlar sosyal mesafe kuralına da riayet etmeyince, virüsün bulaşmasıyla ilgili endişe verici görüntüler ortaya çıktı. 

Bu durum tartışma yaratırken yasağın bitimine yaklaşık 2 saat kala, gündeme bomba gibi düşen bir istifa kararı geldi; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yayınladığı ve yaşananlarla ilgili sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten bir mesajla istifa kararı aldığını duyurdu. Ancak bu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi ve Soylu'nun görevine devam edeceği açıklandı.

İSTİFA SÜRECİ VE YANSIMALARI

Kamuoyunu bir anda hareketlendiren bu önemli gelişmeyi değerlendiren SuperHaber yazarı Metehan Demir, sürecin nasıl geliştiğini ve kulislerde neler konuşulduğunu anlatırken, Soylu'nun istifa kararının sadece 10 Nisan gecesiyle ilgili olmadığını söyledi. Kararın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmemesini çok olumlu gördüğünü ifade eden Demir, "Türkiye sadece virüs salgını ile uğraşmıyor. Bu iş gelir geçer ama mesele Türkiye'nin diğer sorunları. Bizim terörle mücadele meselemiz var" diye konuştu. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DEVAMI GELİR Mİ?

31 ildeki 48 saatlik sokağa çıkma yasağının devamının gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Demir, bu konudaki kararın yapılacak değerlendirmeler sonucunda netleşeceğini belirtirken, tam karantina şeklindeki bir uygulamanın ise söz konusu olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

ÇİN'E KARŞI PETROL OYUNLARI

Dünya'daki gelişmeleri de değerlendiren Metehan Demir, bir önceki programda işaret ettiği gibi Çin'e bedel ödetilmesiyle ilgili adımların atılmaya başlandığına dikkat çekerek, "Bu karar Çin'in maliyetlerinin artması anlamına gelecektir. Ben akla hayale gelmeyecek yeni adımların da Çin'e karşı uygulanabileceğini düşünüyorum." dedi.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİN KORONA FIRSATÇILIĞI

Herkesin evde ve çoğunlukla bilgisayar başında olmasından yararlanarak, dikkat çekmek ve takipçi sayılarını arttırmak isteyen sosyal medya fenomenlerinin tartışılan paylaşımlarının da konuşulduğu programda, Duygu Özaslan isimli sosyal medya fenomeninin çok konuşulan son videosu üzerinden bu konudaki gidişat da değerlendirildi.

Metehan Demir ile Gündem, SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.