METEHAN DEMİR’DEN FLAŞ SÖZLER: SADECE F-16’LAR DEĞİL!..

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, Azerbaycan ile Ermenistan cephesinde yaşanan son gelişmeler, Fransa’nın Türkiye büyükelçisini geri çağırması ve ABD’den gelen yaptırım açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

ALİYEV’İN TÜRK F-16’LARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, "Eğer Azerbaycan'a dış müdahale olursa, Türk F-16'larını semada göreceksiniz" sözlerinin önemine dikkat çeken Demir, "Ermenistan’ın alçakça yaptığı terör saldırılarının başından beri aldığı darbelerde kaybettiği silahların miktarı 3 milyar doları geçti. Ülkenin silah envanterinin altyapısına bakıldığında, atılan füze ve mühimmat sayısına bakıldığında bu rakamın çoktan iflas getirmesi ve sıfırı bulması bekleniyordu ama hala devam ediyor. Bugüne kadar en az 3-4 tane S-300 bataryası imha edildi. Bugüne kadar Ermenistan’a ait sayısız füze bataryası, tank ve mühimmat deposu imha edildi. Aliyev, nezaketle ifade ederek, ‘Siz hem ateşkes diyorsunuz, hem de öbür taraftan Ermenistan’a silah veriyorsunuz’ diyerek isimlerini zikretmiyor ama kim olduklarını bütün dünya biliyor. ABD, Rusya, İran ve Fransa'ya kadar aklınıza kim geliyorsa bunlardan kimin sorumlu olduğunu direk bilmiyoruz ama bunlardan başkası olmaz herhalde diye de çoğu kişi konuşuyor. Türkiye’ye bir süreden beri psikolojik algı operasyonu yürütüyorlar. Fransız muhabir röportaj sırasında 'sizde kaç tane drone var? 'diye soruyorlar. 'Türkiye ne gönderdi?’ gibi sorular soruluyor. Siz göndereceksiniz Türkiye öz kardeşi olan Azerbaycan’a hiçbir şey göndermeyecek mi sanıyorsunuz? Bu tuzağa gelmemek lazım. Aliyev çok güzel bir yanıt verdi. Gerekirse, dışarıdan bir müdahale olursa, bu işe birileri girerse Türk F-16’ları da o zaman devreye girer. Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına dışarıdan bir el direk mücahale ederse, Türkiye de doğrudan müdahale edecek. Çünkü oradaki bu insanlık kıyımının, insanlığa yönelik katliamın geldiği nokta dayanılmaz bir hale gelmiş demektir. Eğer bir ülke dışarıdan ben Ermenistan’ın yanındayım, giriyorum derse karşısında Türkiye’yi bulur. Tüm planlar bu çerçevede tamamlanmış durumda. Sadece F-16’lar değil, taarruz helikopterlerini de semada göreceklerdir. Sadece F-16 ya da taarruz helikopteri değil SİHA’ların etkin versiyonlarının operasyonlarını da orada göreceklerdir. Türkiye, bununla ilgili tüm planlarını birinin müdahalesi söz konusu olduğunda harekete geçecek şekilde planlamış durumda." ifadelerini kullandı.

METEHAN DEMİR’DEN FLAŞ SÖZLER: SADECE F-16’LAR DEĞİL!..

“MACRON DAHA AĞIR SÖZLERİ HAK EDİYOR!”

Fransa’nın Türkiye büyükelçisini geri çağırmasıyla ilgili olarak da konuşan Metehan Demir, "Macron büyükelçiyi çağırmış, çok iyi etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'un ruh haliyle ilgili ‘tedavi ihtiyacı var' diye söyleyerek az bile söylemiş. Keşke ruh haliyle ilgili sıkıntısı olsa, gerçek bir yılan başı anlamına gelecek ifadeler de kullanılabilir. Tayyip Erdoğan’ı yada Kemal Kılıçdaroğlu’nu sev ya da sevme, bu ülkenin liderlerine, siyasi otoritesine muhalefeti ya da iktidar yöneticilerine kimse dışarıdan laf söyleyemez. Biz kendi kendimize eleştiririz, kimseye laf söyletmemeliyiz. Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil ki. Bu saldırıyı Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına yapılan bir mesele olarak gör. Aynı tepkiyi Kemal Kılıçdaroğlu ya da bir başkası da olursa aynı tepkiyi göstermeyenin kalbi kurusun. Macron, Kuzey Irak’ta Türkiye’nin PKK’lılar ile yaptığı mücadeleyi engellemek için, üstünü kapatmak için Bağdat Hükümeti’ne başvurdu. Macron, Katar Emiri’ne ‘Türkler’e para vermeyin, batsınlar’ dedi. Macron, ’Amacımız Tayyip Erdoğan, onu devirelim Türk halkıyla aramız iyi olacak’ dedi. Macron, Lübnan’da 'Türkler gelmeden buralarda bir şeyler yapmalıyız' dedi. Macron, Cezayir’de bizim ihracatçılar iş yapmasın diye oradakilere baskı yaptı. Macron, tüm Orta Doğu coğrafyasında ve Kuzey Afrika ekseninde Türkiye aleyhine ne kadar yapılabilecek gizli servis aleyhinde talimat varsa verdi. Macron, ‘Türkler’e burada iş vermeyin, mal sattırmayın, altyapılarının güçlenmesine izin vermeyin, ekonomilerini çökertelim’ dedi. Macron, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın sürekli yanında yer aldı, uçak gemisi göndermeye kalktı. Rum kesimine üsleri alması için çeşitli tavizler verdi ve Kıbrıs’a yerleşmeye çalışıyor. Macron, Trump ile yaptığı görüşmede Türkiye’yi şikayet etti. Pandemiyle ilgili basın toplantısında ‘Tüm dünya Türkiye’ye karşı cephe almalı’ diyen, gerçekten aklını kaybetmiş bir insan. Bu kişi bence her kötü sözü hakediyor." dedi.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

METEHAN DEMİR’DEN FLAŞ SÖZLER: SADECE F-16’LAR DEĞİL!.. ile ilgili etiketler Metehan Demir Azerbaycan Ermenistan Fransa ABD

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.