‘Pençe Kilit Operasyonu’nda Zap'a 15 bine yakın profesyonel personelle inildi!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarına düzenlenen 'Pençe Kilit Operasyonu'nda son durum, Rusya'nın Azak Denizi'ndeki stratejik şehir Mariupol planı, Rusya'nın KKTC'deki konsolosluk hamlesi ve Millet İttifakı içindeki yeni ittifak senaryoları masaya yatırıldı.

"BU OPERASYONLARLA GİDİLEN YERDE ÜS BÖLGESİ TESİS EDİLİYOR, GEÇİŞLER ZIMBALANARAK TUTULUYOR"

Metehan Demir, "Operasyona ciddi şekilde hazırlanılıyordu. Zap'a 15 bine yakın profesyonel personelle inildi. Örgütün Türkiye bağlantısının tamamen kesilmesi amaçlanıyor. İlk inişler sırasında yoğun bir ateşle karşılaşıldı ama tecrübe sayesinde rahatlıkla bertaraf edildi. CH-47 helikopterleri, Skorskyler, Atak helikopterleri de devreye sokuldu. Kuzey güney kilidi atan bir operasyon. Haritaya bakıldığında Türkiye Suriye'dekinin benzeri bir güvenlik koridoru çekiyor. Bu operasyonlar yazın da devam edecek. Türkiye ABD'den Barzani'ye kadar 'Buralarda biz varız, güvenliğimizi kendimiz sağlarız' diyor. Bu operasyonlarla gidilen yerde üs bölgesi tesis ediliyor, geçişler zımbalanarak tutuluyor. Zap'ta o bölgeye benzer bir adım atılıyor. Türkiye, Kuzey Irak bölgesinin tamamında birçok alanda önemli adımlar attı, sürekli sahadan bilgiler geliyor. Çok detaylı bir istihbarat çalışmasının ve saha bilgisinin yapıldığı bir operasyon. Koordinatlar girilse de sahadan son durumlar teyit ediliyor. Derecik'ten komandolar şimdi girmeye başladı. İkinci adım Çukurca bölgesinden atılmaya başlanıyor. Türkiye Irak sınırındaki kontrolü sağlıyor. Üç ana bölgeye iniş sağlandı. Komandolar giriş yapıyor, dinamik hedefler Bayraktar, AKINCI İHA-SİHA'larıyla vuruldu.

"RUSYA'NIN AMACI MARİUPOL İLE AZAK DENİZİ'NİN KIRIM'A KADAR ALANINI KAPATARAK BURAYI RUSYA İÇ DENİZİ HALİNE GETİRMEK"

Rusya'nın asıl amacı; Mariupol'ü alarak, Kırım ile birleştirerek, Mariupol ile Azak Denizi'nin Kırım'a kadar alanını kapatarak burayı Rus iç denizi haline getirmek. Putin harekatın birinci bölümünü tamamlayacak, ikinci ve üçüncü evreleri de kafasında. Tüm Ukrayna'yı işgal etmeyecek ama Kiev'in kendisine uygun dizayn etmesini bilinçaltında saklıyor. Ukrayna'nın Karadeniz'e deniz bağlantısını kesmeyi amaçladılar. Sonra Putin Kiev'den çekilir gibi oldu, Donbass'a doğru yoğunlaştılar. Putin galiba önce orayı koparacak." şeklinde konuştu.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘Pençe Kilit Operasyonu’nda Zap'a 15 bine yakın profesyonel personelle inildi!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir Irak PKK pençe kilit zap

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.