‘KIBRIS’TA TÜRKİYE’YE TUZAK KURULUYOR!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Kıbrıs’ta BM öncülüğünde düzenlenecek 5+1 gayri resmi konferans öncesi İngiltere ve Yunanistan gibi garantör ülkelerin Türkiyeye karşı planlarının perde arkası konuşuldu.

‘KIBRIS’TA TÜRKİYE’YE TUZAK KURULUYOR!’

METEHAN DEMİR: İNGİLTERE, YUNANİSTAN, FRANSA HATTA ABD, RUSYA ORADA CİRİT ATARKEN TÜRKİYE ÇEKİLECEK ÖYLE Mİ?

Metehan Demir, "Oradan bir salvo gelecek diye bekliyoruz. Yavaş yavaş hareketlilik başladı. Mart ayında olması planlanan BM öncülüğündeki 5+1 toplantısında Türkiye, İngiltere, Yunanistan garantör ülkeler statüsünde, KKTC ve Rum kesimi var. Rum kesimini biz ülke olarak kabul etmiyoruz. Onlar nasıl muamele ederse biz iki katı muamele ederiz. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oradaki esas uyarı için diyor ki; asıl dertleri Türkiye’nin oradan çekilmesiyle ilgili. Bunu ayırt etmemiz lazım, Kıbrıs’ta 5+1 toplantısında canhıraş bir şekilde İngiltere’nin Yunanistan’ın ve Rum kesiminin bu toplantıyı desteklemesinin detaylarına Yunan basınından baktım. İsteklere bakın; ‘Türkiye adadan çekilsin, iki devlette çözüm iptal edilsin. Kesinlikle federasyon tipinde bir çözüm olsun. Maraş’ın da tekrar kapatılması için biz elimizden geleni yapacağız. Kendilerine  de Hellim peyniri satışı konusunda yardımcı olabiliriz'. Bu nasıl 5+1 ve barış için bir araya gelme toplantısı? Ersin Tatar ‘tuzak olabilir’ diyerek çok doğru söylüyor. Türkiye buradan çekilirse ardından ne yapacakları belli değil. İngiltere'nin üssü var, Yunanistan yerleşti, Fransa hatta ABD, Rusya orada cirit atarken Türkiye çekilecek öyle mi? Bir tek Türkiye çekilince KKTC ve Kıbrıs Adası’nda sorunlar çözülecek, böyle bir şey olabilir mi? Rum kesiminin isteklerine bakın, ‘Ercan Havalimanı için de BM gözetiminde açarız’ diyorlar. Ne oluyoruz yahu? Bu şu demek; ‘Orası bi savaş bölgesi, BM askerleri bulunacak ve siz bu havalimanını böyle yöneteceksiniz’ diyorlar. O kadar tuhaf şeyler ki bunlar. Yunanistan için Türkiye’ye karşı provokatif bir girişimi olacak demiştim 48 saat geçmeden Yunanistan beklenen hareketleri yapmaya başladı. Ersin Tatar’a katılıyorum, bu bir tuzak olabilir.  İngiltere, Yunanistan, Fransa hatta ABD, Rusya orada cirit atarken Türkiye çekilecek öyle mi?" ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘KIBRIS’TA TÜRKİYE’YE TUZAK KURULUYOR!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir Kıbrıs Birleşmiş Milletler Türkiye metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.