'Kara harekatı Suriye'deki geniş harekatlardan farklı olacak!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, terör örgütü PKK/YPG'nin Karkamış'a roket saldırısı, TSK'nın Pençe - Kılıç hava harekatının ardından yapılacak olan kara harekatının kodları, 2022 Dünya Kupası'nda Sisi ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye - Mısır ilişkilerine dair kritik açıklamaları konuşuldu.

''İKİ FARKLI ÜLKE COĞRAFYASINDA EŞ ZAMANLI YAPILAN HAVA KUVVETLERİNDEKİ İLK OPERASYON''

Pençe-Kılıç, hava kuvvetlerinin eş zamanlı, tam koordinasyonlu, iki farklı ülke coğrafyasında eş zamanlı yapılan hava kuvvetlerindeki ilk operasyondur. Bu harekat 5,5 aydır planlanan, Erdoğan'ın 'Bİi gece ansızın' gelebiliriz dediği başlıklardan biriydi. Atlanan birkaç nokta var. Bu tip harekatların iki unsuru vardır. Savaş uçaklarına takılan akıllı mühimmat füzelerin içeriği ve sürekli temin edilebilirliği. Sivil kayıpların olmaması için hedefin sıfır hata ile vurulması çok önemlidir.

‘’KARA HAREKATI SURİYE'DEKİ GENİŞ HAREKATLARDAN FARKLI OLACAK''

Türkiye bölgedeki terör örgütlerine, Esad rejimine ve Rusya'ya tam koordinasyonla birkaç saatte en hassas noktayı vurabilecek kadar sahaya hakimim diyor. Bu konuşulan kara harekatının işaret fişeği değildir. Bu büyük operasyondan farklı olarak lokal dar bir alanda harekat beklemeyelim. Kara harekatının tam etkiyle icra edilebilmesi için hava sahasının önemli ölçüde açık kalması gerekir. Yapılacak kara harekatı Suriye'deki geniş harekatlardan farklı olacak. Kara harekatında aynı anda müthiş genişlikte toplu bir geçiş söz konusu değil. Tel Rıfat ve Münbiç ekseninde ayrı ayrı eş zamanlı olarak orta yoğunlukta operasyonlarla karşılaşabiliriz.

‘’MISIR İLE İLİŞKİLERİ YÖNETMEK ÇOK AKILLICA OLUR''

Mısır ile ilişkileri yönetmek çok akıllıca olur. Araya aracı girmeden sorunlarımızı çözebilmeliyiz.’’  ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Kara harekatı Suriye'deki geniş harekatlardan farklı olacak!' ile ilgili etiketler Pençe Kılıç Hava Harekatı Metehan Demir canlı yayın Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.