‘HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, HDP'ye kapatma davası ve ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Başkanı Vladimir Putin arasındaki büyük gerilim konuşuldu.

‘HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?’

DEMİR: HDP’NİN YEDEK PARTİSİ SONSUZ VERSİYONLARIYLA AÇILABİLİR!

Metehan Demir, “HDP meselesinde bir süreden beri başvuru olacak mı, olmayacak mı tartışmaları vardı. HDP’nin kapatılmasına yönelik davanın Anayasa Mahkemesi’nde açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ya da bir partinin resmi kurum olarak başvuru yapması gerekiyordu iddianame anlamında. İddianameyi Cumhuriyet Yargıtay Başsavcılığı hazırlıyordu. Sonunda bu süreç MHP Kongresi’nden neredeyse 15 saat önce gerçekleşti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi Anayasa Mahkemesi’ne kapatma istemiyle 687 HDP’li hakkında 5 yıllık siyaset yasağı da dahil olmak üzere gönderdi. Her geçen gün yeni detaylar geliyor. Beklendiği gibi terörle iltisaklı yapısı, HDP üyeleri ve milletvekillerinin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik girişimlerine hep atıfta bulunuyordu. Siyasi partilerin aslında ülkenin faydasına çalışması gerektiğine sürekli göndermeler yapılıyordu. Bu genel çerçevede, raportör atandı ve Anayasa Mahkemesi’nin elinde çok fazla dava dosyası olmasına rağmen bu dosyaya öncelik vererek öne olması gerekiyor ve bekleniyor. Bu gecikirse spekülasyonların önüne alınamaz. Bazıları diyor ki ‘HDP’nin kapatılması olmaz ama siyaset yasakları gelir’. Belki siyaset yasaklarının gelmesiyle parti yoluna devam eder. İlk Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 10’unun kararıyla bu davanın açılmasına karar verilecek. Devam mı eder, siyasi yasak mı gelir ona sonra karar verilecek. Partinin kapatılma ihtimali çok yüksek. Bununla birlikte yeni parti açılır mı konusu tartışılıyor. MHP lideri Bahçeli’nin yaptığı açıklamada ‘Bir daha açılmamak üzere kapatılması, farklı versiyonlarının önüne geçilmesi’ çağrısı vardı. Bu nasıl temin edilir bilmiyorum ama HDP’nin bugün Türkiye’de 6 milyon oyu var. HDP’nin bu oylarının tamamını terör örgütlerine destek vermek amaçlı kullanıldığını düşünmüyorum. HDP yönetiminin Kandil’in terör bölgesinden, PKK’nın terör namlularından kurtarması gerekiyor. TBMM’nin kutsal çatısı altında haklarını söylemesi ama terörden uzak durması gerekiyor. Mesele HDP’nin terörle bağlantısının olup olmadığı, HDP bu konuda adım atmalı mı atmamalı mı. Konu özünden sapıyor. Bunu konuşmak lazım. Hırsızın hiç mi suçu yok? HDP’lilerin de bir şey yapması lazım. Bu ülkede birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Tek bayrak altında, tek coğrafyada. HDP’nin yedek partisi meselesi de olur. Sonsuz versiyonuyla açılabilir.  Bunu kapatırlar öbürünü açarlar. Partinin artık vicdanen bunu görmesi gerekiyor. ‘Hırsızın hiç mi suçu yok?’ sözüne yoğunlaşmak gerekiyor. HDP oylarının CHP’ye gitmesiyle ilgili biraz kayma yaşanabilir. Ancak o durum tam öyle olmayabilir.” sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?’ ile ilgili etiketler Metehan Demir HDP AYM metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.