‘HAREKATIN GÖRÜNENİN HARİCİNDE ÇOK ÖZEL AMAÇLARI VAR!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, TSK'nın Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde PKK unsurlarına yönelik başlattığı 'Pençe Kartal-2 Harekatı’nın detayları masaya yatırıldı.

‘HAREKATIN GÖRÜNENİN HARİCİNDE ÇOK ÖZEL AMAÇLARI VAR!’

METEHAN DEMİR: HAREKATIN BERABERİNDE GETİRECEĞİ RESME BAKARAK SİNCAR'A DA UZAYABİLİR!

Metehan Demir, "Gara, Kandil ile Sincar arasında Sincar’a geçiş anlamında kritik bir bölge. Irak’ın kuzeyinde Türkiye’nin terörle mücadelesinde ana noktalar bulunuyor. Ana noktalar olması PKK terör örgütü tarafından geçiş noktası, yuvalanma merkezi ve çeşitli noktalarda hem tahkimat, hem de koordinasyon sistematiği açısından kritik noktalar olması bakımından önemli. Gare Harekatı, mevcut operasyonun yaklaşık 40 km güneyinde bir noktada gerçekleştirdiğini belirtelim. Operasyon yaklaşık 2 günü aşan bir süreden beri yoğun olarak sürdürülüyor. Aylardır detaylarıyla, gerek insan istihbaratı, gerek teknik ve sinyal istihbaratının desteğiyle belirlenen ve kıymetlendirilen hedeflere nokta operasyonu gerçekleştiriliyor. Bölgenin coğrafi koşullarının el vermemesi nedeniyle civar bölgede TSK geçici üs merkezleri inşa ederek harekatı destekliyor. 2 ayrı ana dalga olmak üzere çok seri bir hava harekatı gerçekleştirildi. Hakurk hemen Kandil’in üzerinde, Zap onun yanında, Avaşin, Basyan, Metina, Haftanin ve kuzeyinde Sinat ve Suriye Silopi sınırının güneydoğusuna denk gelen bölgede harekat gerçekleştiriliyor. Adım adım bu bölge tamamen teröristlerden kurtuluyor. Türkiye’nin 28-30 km sınırında Suriye’nin güneyinde çektiğimiz güvenlik bölgesi gibi aslında bu da Irak ile birleştirilmiş parçalarla bir güvenlik koridorunun oluşturulması, terör örgütünün Türkiye'ye girişinin tamamen bant çekilerek engellenmesini beraberinde getirir. Sadece Türkiye’ye geçiş değil, İran’a geçişinin bile kendi topraklarımızdan aşağı İran’a inerek Hakurk’a geçişlerini tutuyoruz. Aynı zamanda Suriye’ye de terör örgütü üyelerinin gitmesinin önünün kesmek anlamında Gara’nın kritik bir yönü var. Sincar için de emniyet kilidi özelliğini taşıyor. Bu harekat gerçekleştiriliyor. Gara'daki operasyonun beraberinde getireceği resme bakarak Sincar'a da uzayabilir. Gara Harekatı diğer harekatlardan biraz farklı. Önemli mühimmat depoları, geçiş noktaları ve tüneller bulunuyor. Teknik istihbarat anlamında  İHA ve SİHA’lar, uydu desteği, bölgedeki yerel kaynaklarla koordinasyondan sağlanan istihbarat bir araya getirerek tespit edilen hedeflere icra ediliyor.  Bu harekat sadece PKK’nın geçiş yolları, Kandil-Sincar arasındaki bağlantının kesilmesi, Haftanin, Metina, Avaşin, Zap, Hakurk gibi bölgeler benzeri Gara’da bir harekat yapılması değil. Gara Harekatı, özel amaçları olan ve zamanla bu amaçların ne olduğu anlaşılacak bir harekat. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünün ne olduğunu gösterecek bir harekat. Türkiye’nin güvenliğinin ve gücünün ne olduğunun gösterilmesi anlamında çok önemli mesajlar verecek. Bir kere daha bu detayları gördümüz zaman bu ülkenin vatan evlatlarının sırtında olduğunu anladım. Türkiye güvenlikle ilgili damgalar vuracak." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘HAREKATIN GÖRÜNENİN HARİCİNDE ÇOK ÖZEL AMAÇLARI VAR!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir PKK metehan demir ile gündem Gara Pençe Kartal-2 Harekatı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.