Kritik zirvenin şifreleri… 'F-35'ler Türkiye'nin envanterine katılırsa şaşırmayın!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, G20 Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesinin yansımaları, Türk - Amerikan ilişkileri, Suriye'ye yakın zamanlı operasyon sinyalleri, yeni asgari ücret tutarı ve doğalgaza yapılan zam masaya yatırıldı.

"BUNDAN SONRA ABD İLE GRİ ALANDA, DAR PASLAŞMALARLA, AMBARGOLARLA İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR İLİŞKİMİZ OLACAK"

Metehan Demir, "Artık dünya yeni bir sistematiğe gidiyor. Kritik konularda ve ikili görüşmelerde liderlerin ne söylediği çok önemli. S-400, F-35, F-16, PYD/YPG meseleleri... ABD ile beyaz bir sayfa açılacağını söylemek çok erken bir söylem. ABD F-35 meselesinde topu taca attı, tekrar oyuna sokacak Türkiye'dir. Ankara'ya ABD'den üst düzey bir heyet geldi, görüşmelerin olumlu geçtiğini duyuyorum. Bundan sonra ABD ile gri alanda, dar paslaşmalarla, ambargolarla inişli çıkışlı bir ilişkimiz olacak. Önümüzdeki dönemde Dışişleri ve Savunma Bakanlığı seviyesinde karşılıklı ziyaretler görebiliriz. F-35 uçakları için sürpriz bir gelişme olabilir, Türkiye'nin envanterine katılabilir.

"JEFF FLAKE'İN TÜRKİYE'YE GELMEDEN YAPTIĞI ÇIKIŞLAR ABD İLE TÜRKİYE'NİN GÜZEL BİR DÖNEM GEÇİRMEYECEĞİNİ GÖSTERİYOR"

ABD'nin yeni Ankara büyükelçisi Jeff Flake'in Türkiye'ye gelmeden yaptığı çıkışlar ABD ile Türkiye'nin güzel bir dönem geçirmeyeceğini gösteriyor. ABD'de Biden ve Blinken seviyesinde Fener Rum Patriği Bargolomeos ile görüşmesi gerçekleşmesi Amerikan yönetiminin bu konuyu ne kadar yakından izlediğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kritik zirvenin şifreleri… 'F-35'ler Türkiye'nin envanterine katılırsa şaşırmayın!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Erdoğan metehan demir ile gündem biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.