‘DEPREM ENKAZI ÜZERİNDE KAVGA EDİYORLAR!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, İzmir’de meydana gelen ve tüm Türkiye’nin yüreğini yakan 6.6’lık deprem sonrasında sosyal medyada insanlık dışı paylaşımlarda bulunanlara tepki gösterdi.

‘DEPREM ENKAZI ÜZERİNDE KAVGA EDİYORLAR!’

“YAKINLARINIZIN ENKAZ ALTINDA KALDIĞINI DÜŞÜNÜN…”

Son olarak 26 kişinin hayatını kaybettiğinin, 830’un üzerinde yaralının olduğunun açıklandığı depremin ardından yaşananlara dikkat çeken Demir, "Çok üzgünüm. Bu yaşananlar, o taraf bu taraf meselesi değil. Biz giderek kötüleşiyoruz, kötü insanlar oluyoruz. İnsanlar karşılarındakini nereden bel altından vuracağım derdinde. Canla başka bir şeyler yapmaya çalışanlara saldırıyorlar. Biri Tunç Soyer’e saldırıyor, biri bakana saldırıyor. Siz bu tedbirleri almadığınız, evleri yenileştirmediğiniz sürece, 1999 yılında yaşanan depremden, geçen sene İstanbul’da yaşanan depremden, Elazığ depreminden ders çıkartmazsanız hiçbir şey olmaz. Üzülür üzülür dururuz. Ona buna küfür ederek saldırıyorsunuz takma isimlerle. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı çok doğru yapıyor, bulsunlar. ‘Bu kadar insan varken kediyi mi kurtarıyorlar?’ diyorlar. Bu kadar mı kötüsünüz? Her şey şov olmuş. Bırakın da işlerini yapsınlar. O kadar moralim bozuluyor ki. Depremin enkazın üstünde birbirine saldıran bir topluluk haline geldik. Mühim olan insan olabilmek. Bu kötülükleri kimse yaşamdan ölmez. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen küçücük çocukların vebali üzerinden nefret yaymaya çalışırsanız, insanların huzurunu bozmak, kötülük yapmak için yaşayanlara da hukuk üzerinden gereken mekanizmalar gerekli cezayı versin. O acının altında kaldığınızı düşünün, yakınlarınızın enkazın altında kaldığını düşünün. O ona saldırıyor, o ona. O provokatif hesapları anında lanse edip emniyete bildirmek lazım." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

‘DEPREM ENKAZI ÜZERİNDE KAVGA EDİYORLAR!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir İzmir deprem metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.