‘BU KAZA BİR TERÖR SALDIRISI DEĞİL’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri personeli taşıyan bir askeri helikopter düştü. MSB’nin yaptığı son açıklamaya göre, kazada 11 askerimiz şehit oldu, 3 askerimizin ise yaralandı. Kazada şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın MHP Milletvekili Ahmet Erbaş'ın kardeşi olduğu belirtildi.

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Tatvan’daki helikopter kazasının perde arkası konuşuldu.

‘BU KAZA BİR TERÖR SALDIRISI DEĞİL’

DEMİR: KAZANIN HAVA ŞARTLARI VE DÜŞÜK GÖRÜŞTEN KAYNAKLANDIĞI DEĞERLENDİRİLİYOR!

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Metehan Demir, “Milletimizin başı sağolsun. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın ve kendisiyle birlikte 10 şehidimizin şehadetini öğrendik. 3 yaralımız var. Helikopterde 13 personel vardı. 3’ü uçuş personeli, 2’si pilot, 1’i uçuş teknisyeni astsubayımızdı. Detayları açalım, bu bir denetleme uçuşuydu. 8.Kolordu Komutanlığı’ndan kalkan Korgeneral Osman Erbaş paşamız ve beraberindeki heyetiyle birlikte önce Bingöl’de ilk denetleme 9. Komando Tugayı ve ardından Tatvan’a uçarak 10. Komando Tugayı’nda incelemelerde bulunmak üzere bir görevdi. ‘Şart mıydı bu havada uçmak?’ diyenler var, oturduğumuz yerden bunları söylememeye dikkat etmek lazım. Belki yarın önemli bir görev vardı, yerinde incelemek gerekiyordu. Kimse bilemez. Hulusi Akar ile Yaşar Güler bölgeye intikal etti. Süleyman Soylu da Ankara’da kalarak yarın için büyük bir devlet töreni planlanıyor. MHP Kütahya milletvekili Ahmet Erbaş’ın amcasının oğluydu rahmetli Osman Erbaş. Şehitlerimizin hepsi ayrı bir değer. Sözlerimizi kullanırken dikkat etmemiz gerekiyor. Bu bir kaza kırım meselesidir. Olayın neden yaşandığına dair kaza kırım raporu hazırlanacak. Bunun için meteorolojiden yakıt türüne, pilotajdan irtifaya, helikopterin bakım sürelerinden yedek parçalarına aklınıza gelen her şey bilgiler bir havuzda toplanır ve rapor değerlendirilir. İlk aşamada bunun bir sabotaj olmadığı, terör saldırısı olmadığı meteorolojik şartlar ve düşük görüşten olduğu değerlendiriliyor. Bu bir terör saldırısı değil. Ancak biri çıkar ben yaptım der, onlara inanmaya meyilli insanlar varsa inansınlar. Osman Erbaş Paşa’nın ve şehitlerimizin veballeriyle hayatınız boyunca yaşarsınız.” ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘BU KAZA BİR TERÖR SALDIRISI DEĞİL’ ile ilgili etiketler Metehan Demir Bitlis Helikopter kazası metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.