Metehan Demir Ankara kulislerindeki havayı anlattı

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk canlı yayınında muhalefetin aday arayışını ve Başkent kulislerindeki havayı değerlendirdi.

İşte Demir'in açıklamaları:

"İki farklı açı var. Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2 turlu olacak. Buradan baktığımızda siyasi partilerin hesapları iki kademeli olacak. İlk turda kendi adayları olup, ikinci turda örtülü bir ittifak olabilir. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında tek aday olacak.

 

EN ÇOK MERAK EDİLEN İKİ SORU

Meral hanım adaylığı konusunda ısrarcı. Peki Abdullah Gül aday olacak mı? Herkes bunu soruyor.. Ve CHP aday gösterecek mi? Bu iki soru üzerine konu yoğunlaşıyor. Olay burada kilitleniyor. Cumhurbaşkanı'nın karşısına güçlü bir aday çıkartmak isteyen bir grup da var. Onlar tek bir aday olsun istiyor. CHP'de gelişmelerden rahatsız olanlar da var. CHP'nin bir adayının çıkması ihtimali çok yüksek.

 

ABDULLAH GÜL'ÜN DURUMU

Abdullah Gül çok seçenekli bir denklemde alternatiflerden biri olarak gelmeyi istemez. Güçlü bir pozisyonda gelmek ister. Bunun dışında bir teklife 'evet' diyeceğini tahmin etmiyorum.

ÖYLE TAKTİKLER KONUŞULUYOR Kİ...

Önümüzde birden fazla satranç tahtası var. Taktik savaşları devam edecek. Başkentte öyle taktiklerden söz ediliyor ki speküle etmemek için detayına girmiyorum. Türk siyaseti tarihi günler yaşıyor. Öyle hamlelerden söz ediliyor ki inanın ağzınız açık kalır.

 

AKŞENER ÇEKİLMEZ

Meral Akşener de elbette kuvvetli bir isim. Verdiği sözde durmak adına çekilmeyecektir. "CHP öyle bir adayla gelecek ki Akşener çekilecek" iddiaları var; ancak bana göre muhalefette birden fazla aday göreceğiz. Sayın Erdoğan'ın karşısına ilk turda tek bir isim çıkmayacak.

CHP'NİN ADAYI KİM OLACAK?

CHP'de şu anda pek çok isim var konuşulan. Kemal beyin çok yakınındaki bir isimle konuştum; Kemal bey, Muharrem bey ve Yılmaz Büyükerşen üzerinde duruluyor. CHP, öyle bir isim arıyor ki toplumun tüm kesimlerinden oy alabilsin. Yılmaz Büyükerşen'in ismi çok fazla konuşuluyor.

SAADET PARTİSİ'NİN KARARI 

Saadet Partisi, AK Parti'den oy alabilir değerlendirmesi yapanlar var ama şu gerçek ki Temel bey süreci çok iyi yönetiyor. Birincil hedefi Abdullah Gül'ü aday yapabilmek. Şunu yapmaya çalışıyorlar, hem CHP hem de İYİ Parti ile Gül'ü tek aday ortaya çıkarmak."

 

Metehan Demir Ankara kulislerindeki havayı anlattı ile ilgili etiketler AK Parti CHP MHP İYİ Parti erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.