‘AMERİKA’NIN KARİZMASI 4 SAATTE ÇİZİLDİ!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

ABD’de tarihi bir süreç yaşanıyor. Başkent Washington'da Trump ve destekçilerinin düzenlediği miting sonrasında Kongre binası işgal edilirken, güvenlik güçleri ile Trump destekçileri arasında sert çatışmalar yaşandı. Olaylar sırasında 4 kişi hayatını kaybederken başkentte 15 günlük OHAL ilan edildi. Trump ve Biden’dan peş peşe açıklamalar gelirken, protestocular Ulusal Muhafızlar’ın müdahalesiyle Kongre'den çıkartıldı.

‘AMERİKA’NIN KARİZMASI 4 SAATTE ÇİZİLDİ!’

METEHAN DEMİR: ABD KARİZMAYI ÇİZDİRDİ!

Gelişmeleri değerlendiren Metehan Demir, “2021 ABD’sinde tarihte görülmedik inanılmaz olaylar yaşandı. Duvardan tırmananlar vardı, tam zombi filmlerindeki aynı görüntü. Ancak bu kez gerçek oldu. Trump politik olarak tamamen bitti. 20’sine kadar bile görevde tutmayabilirler. Trump giderken derin ABD’de olayı terörize eden grupların liderleri olduğunu unutmayalım. Trump, ekstremizm ve illegalite anlamında farklı yere gidebilir, iyi yönetmesi lazım. Bu kadar da çılgınlığın anlamı yok. Şimdi insanlar Trump’ın yanından kaçış durumuna geçicek. İstifalar da gelecek. 4 kiş hayatını kaybetti. Trump’ı politik olarak bitirir ama yerin altında hangi grupların başına geçirir, Trump bundan kendini ne kadar soyutlar ya da keyif alır göreceğiz. Kınadığını yaşamadan ölmezsin derler ya, tüm dünyaya demokrasi ihracı şu bu derken, Güney Amerika ülkelerinde olabilecek meclis baskınları ABD'nin tam göbeğinde oldu. Bu olaylar olurken kahve içenler, çekirdek yiyenler Rusya, Çin, İran… Bazı ülkeler de ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’ dedi… 15 Temmuz’daki FETÖ’nün ihanet girişiminde, uluslararası bu organizasyonlar bize itidal çağrısı yapmışlardı. Dışişleri bakanı da bugün taraflara sağ duyu ve itidal çağrısı veriyor. Yaşattığını yaşamadan ölmezsin işte. Böyle durumlarda Kongre’nin kurumsal hafızası yok. Türkiye’de herhangi bir olayda polisimiz devreye giriyor ve işi bitiriyor. ABD’nin korumayla ilgili önemli merkezleri çok yakın. O nedenle burada çeşitli tedbirlerin alınması gerekirdi ama tecrübeleri yok. National Guard olayları göz yaşartıcı gazlarla bastırdı. Ulusal Muhafızlar gelseydi çok daha kötü bir tablo olabilirdi. Toplumsal olaylara nasıl müdahale edileceğini bilmiyorlar. Değişik bir polis grubu geldi. 4 saatte ABD’nin karizmasını çizdiler. Filmlerde olurdu ya ve aynı görüntüler dün ABD’nin başına geldi." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘AMERİKA’NIN KARİZMASI 4 SAATTE ÇİZİLDİ!’ - Resim : 2

‘AMERİKA’NIN KARİZMASI 4 SAATTE ÇİZİLDİ!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD Trump metehan demir ile gündem biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.