Metehan Demir açıkladı: İşte Akıncı Üssü'ndeki en kritik isim!

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına katılan SuperHaber yazarı Metehan Demir, 15 Temmuz gecesi Akıncılar Üssü'nde yaşananlarla ilgili en kritik ismin o gece orada görevli olan çaycı olduğunu söyledi...

Komutanların ifadelerinin birbiriyle çeliştiğini ancak o ifadelerin tek bir ortak paydası olduğunu ifade eden Demir, "O da çay içmek... Herkes o gece Akıncılar'da çay içiyor. Dolayısıyla en kritik isim çaycI! Çünkü her odaya giren isim o. Kimler ne konuşuyordu, neler yaşanıyordu hepsini gören tek kişi o. Kimin nasıl bir ilişki içinde olduğu, bu resmi aydınlatılacaktır. O gün kritik makamlarda servis elemanı olarak kim varsa gerçeği gördü." diye konuştu.

Bunu bir ironi olarak söylediğini belirten Metehan Demir, o komutanların, paşaların yaşananları anlatması gerektiğini dile getirdi.

ADİL ÖKSÜZ TEK SİVİL DEĞİL

Akıncı Üssü'nde Adil Öksüz ile birlikte başka siviller de olduğuna dair bilgiler olduğunu da söyleyen Metehan Demir, "Bunların kimler olduğu teker teker aydınlatılmalı." dedi.

DARBECİLER KÖPRÜDEYKEN MİLLET ORADAYDI, DİĞER KOMUTANLAR NEREDEYDİ?

Metehan Demir'in diğer açıklamaları ise şöyle:

"Üst düzey bir komutan 11 generalle ilgili FETÖ'cü olduklarına dair sicil dolduruyor. Bir diğer üst düzey komutan da 300 personele ilişkin FETÖ'cü olabilecekleri yönünde sicil dolduruyor. Sonra o komutanlar çağırılıp, "Neye dayanarak böyle sicil doldurdun?" diye soruluyor, ama hiçbir şey yapılmıyor bu personelle ilgili. Şimdi bu 11 general ile birlikte yaklaşık 250 personel darbe girişiminden tutuklu.

O gece millet köprüye çıkmış, tankların önünde. Peki oradaki 3-5 tanka karşı diğer tanklar nerede? Diğer komutanlar nerede? Ben bu soruyu bugün dağda olan kahramanlar için de soruyorum; neden halkın önüne geçip de, "Biz bunlara gereken müdahaleyi yaparız" demediler? Yok kaçmışlar, telefonları kapatıp saklanmışlar.. Şimdilerde HTS kayıtlarında da ortaya çıkıyor, kimler o gece çarpışmış, kimler çarpışmamış!"

Metehan Demir açıkladı: İşte Akıncı Üssü'ndeki en kritik isim! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.