'Biden, Peker üzerinden Türkiye ile hesaplaşacak öyle mi!?'

SuperHaber programcısı ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, suç örgütü lideri olduğu gerekçesi ile hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in iddialarına sarılan ressam Bedri Baykam'ın sözlerine canlı yayında yanıt verdi. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında konuşan Yarar, "CIA Türkiye'nin ne yaptığını bilmiyor. Sedat Peker söylediğinde Joe Biden, Sedat Peker'in videosunu Cumhurbaşkanı'nın önüne mi koyacak?" dedi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında gergin anlar yaşandı. Ressam Bedri Baykam, suç örgütü lideri olduğu gerekçesi ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in sözlerini doğru kabul ederek bazı açıklamalarda bulundu.

Bunun üzerine söz alan SuperHaber programcısı ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, Baykam'a tarihi bir yanıt verdi. 

"CIA, TÜRKİYE'NİN NE YAPTIĞINI BİLMİYOR ÖYLE Mİ?"

"CIA Türkiye'nin ne yaptığını bilmiyor. Sedat Peker söylediğinde Joe Biden, Sedat Peker'in videosunu Cumhurbaşkanı'nın önüne mi koyacak? Yani bildiğiniz CIA, Türkiye'nin ne yaptığını bilmiyor. Ama öyle bir konuşacak ki Joe Biden alacak 'Ya sizde bir adam var bunları söylüyor' mu diyecek? Yani elinde hiçbir belge yok değil mi? Ve Sedat Peker üzerinden Türkiye ile hesaplaşacak öyle mi..." diyen Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu söylediklerini bir gazeteci araştırır. Aynı Kutlu Adalı gibi araştırırsınız, dosyaları açarsınız, tekrar soruşturmaya açarsınız. Bu soruşturmanın sonucunda ortaya çıkan şeyi hep birlikte alırız. Benim söylediğim buydu. Bir daha söylüyorum ben infaz etmem, araştırırım. Bugüne kadarki ulaşabildiğim ne kadar belge varsa ulaşmaya, araştırmaya çalışıyorum. Konuştuğum sözün altında ezilmek istemiyorum. Bugün söylediğim beni 5 sene sonra bağlayacak. Aynı Ergenekon davasında herkes aynı şeyi söylerken 'Kardeşim bunu yapamazsınız' dediğim için rahatım. Adam diyor ki 'Şii Türkmenleri öldürmek için'... Irak'ta Şii Türkmen var da Suriye'de yok mu? Irak'ta Şii Türkmenler'i korumak için gerekirse güç kullanırım diyen bu devlet. Suriye'dekileri öldürmek için El Nusra'yı mı kullanacak?"

'Biden, Peker üzerinden Türkiye ile hesaplaşacak öyle mi!?'

'Biden, Peker üzerinden Türkiye ile hesaplaşacak öyle mi!?' ile ilgili etiketler Mete Yarar CNN Türk Sedat Peker bedri baykam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.