'Rusya'nın en büyük felaketi olabilir'

Katıldığı bir söyleşide Dağlık Karabağ'daki gelişmeleri değerlendiren SuperHaber programcısı Mete Yarar, bölgedeki çatışmaların büyümesi halinde Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan'ın NATO'ya girebileceğini iddia etti. Yarar bu durumu, "Rusya'nın en büyük kabusu ve en büyük felaketi olur" ifadeleriyle anlattı.

SuperHaber programcısı Mete Yarar, Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgalinin devam etmesi durumunda Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan'ın NATO'ya girebileceğini savundu.

Yarar, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin (ISIBÜ) akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada Rusya'nın, Karabağ soruna ilişkin önemli açıklamalar yaptığını söyledi.

"RUSYA, ERMENİSTAN'A SALDIRI OLMASI DURUMUNDA MÜDAHALE EDECEK"

Rusya'nın, "Ermenistan topraklarına bir saldırı olması durumunda müdahale edeceğini" açıkladığını hatırlatan Yarar, "Dağlık Karabağ dediğimiz işgal altındaki alan Ermenistan toprağı değil. Rusya'nın tavrı, 'Kendi topraklarına bir saldırı olursa senin yanındayım. Şu anda ordun çökmüş durumda, orduna takviye malzemeleri veririm. Sınırların dışına çıkıldığında ben bu işin içinde yokum' şekilde. Rusya, Ukrayna'da savaş halinde Gürcistan'da pek adı konmasa da bir çatışma halinde." diye konuştu.

Rusya'nın sınırlarında savaş ve çatışma istemediğini belirten Yarar, Azerbaycan'ın 10 yıldır yapmış olduğu hazırlığın şu an sahada verimini gördüğünü vurguladı.

"NATO, RUSYA'NIN EN BÜYÜK KABUSU VE FELAKETİ"

Rusya'nın bölgede ekstra bir sorun istemediğini belirten Yarar, "Bu sorun büyürse, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan, NATO'ya girebilir. Bu durumda Rusya'nın en büyük kabusu ve en büyük felaketi." değerlendirmesinde bulundu.

 

'Rusya'nın en büyük felaketi olabilir' ile ilgili etiketler Mete Yarar Rusya NATO Azerbaycan Ermenistan Saldırı dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.