‘YUNANİSTAN’DA ERGENEKON-BALYOZ GİBİ BİR OLAY PATLAMAK ÜZERE!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında...

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, ABD ve Yunanistan arasındaki dikkat çeken iş birliğinin perde arkası masaya yatırıldı.

ŞENER: ABD BİR ŞEYLERE HAZIRLANIYOR. BU MESAJ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Nedim Şener, “ABD Cemal Kaşıkçı Raporu’nu yazarken istihbarat raporuyla cinayetin asıl failini akladıklarını geçen haftadan beri görüyoruz. Raporda Türkiye’nin adı hiç geçmiyor, bu olayı ortaya çıkaran Türk İstihbarat yetkililerin başından beri olan şeffaf tutumundan hiç bahsetmiyorlar. Sanki onlar küresel çapta bir araştırma yapmışlar gibi yansıtılmış. CIA Başkanı İstanbul’a geldiğinden de bahsetmemişler. ‘Bu olayın talimatının Prens Selman tarafından verildiğini değerlendiriyoruz’ diyorlar. Delillendirme derdi de yok. 'Biden yönetimi demokrat bir yönetim. İnsan hakları ve basın özgürlüğünden yana olan bir yönetim. Tam da böyle bir şey yapar. Trump bunu gizlemişti, Biden yönetimi bunu açıklıyor’ algısı var. Ardından 76 kişi hakkında bir vize yaptırımı kararı geldi. Bir kısmı ortada bile yok zaten. Ancak Prens Selman yaptırım listesinde yok. Trump zamanında yer gök inletilmişti. Kaşıkçı cinayeti işlendiği sırada ve araştırmalar devam ettiğinde yönetimde Trump vardı. Trump’ın düşmanı ABD merkez medyasıydı. Bu Kaşıkçı’nın yaşam hakkı ya da öldürülmesi sonrası bir adalet arayışından değilmiş. Kaşıkçı meselesi ABD basını açısından Trump’a vurma aracıydı. Bu rapor Trump zamanı açıklansaydı Selman’ı Biden değil, Trump aklasaydı yerden yere vururlardı. ABD’liler bir şeylere hazırlanıyor. Özellikle ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün şehitlerimizle ilgili yaptığı bir anlamda Türkiye Rusya’ya Suriye’ye karşı, Suriye topraklarında şehit olan evlatlarımızla ilgili duyarlılık göstermişler. ABD sebep olduğu şehitlerimizle ilgili asla ağzını açmaz normalde. Siviller dahil olmak üzere,  tek bir söz söylemez. Ancak bu konuda bir duyarlılık gösteriyor nedense. Bu pek hayra alamet değil. Bunların arkasından bir problem mutlaka çıkar. Bu bir mesajlaşma yöntemi gibi geliyor, bir şeyin hazırlığı bu. ABD bir oyun kuruyor ve yanına çekmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

‘YUNANİSTAN’DA ERGENEKON-BALYOZ GİBİ BİR OLAY PATLAMAK ÜZERE!’

YARAR: ABD'NİN ÇOK BÜYÜK PLANLARI VAR!

Mete Yarar, “ABD’nin çok büyük planları var. Bizim üzerimizden değil ama o planların gerçekleştirilmesi için de Türkiye ile ilişkilerinin düzeltilmesi ve Rusya ile arasına mesafe koyması gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde bir şeyler talep edecekler. ABD Yunanistan’da üsler kuruyor ya geçen gün birisi kritik bir uyarıda bulundu. Dedi ki; ‘Hatırlarsanız Türkiye’de de Balyoz ve Ergenekon süreçlerinin başlama zamanları ABD karşıtlığı ve ABD emperyalizmine direnen kişiler deforme edilmeye ve çıkartılmaya başlamıştı. Türkiye’de de Balyoz ve Ergenekon benzeri büyük bir olay patlamak üzere’ dedi. Bizdekine benzer bir operasyon hazırlığı olduğunu uyardılar. Yunanistan büyük bir operasyona hazırlanıyor. ABD bölgede bir şeyler planlıyor. O planlamanın içinde Türkiye’ye muhtaç gözüküyor. Mısır ilginç bir açıklama yaptı; ‘Türkiye’nin münhasır ekonomik bölge sınırlarına dikkat ederek ve saygı duyarak bir ekonomi bölgeleri paylaşımı yaptık’ dedi. ABD’nin yaklaşımındaki değişimle Yunanistan ayağa kaldı ‘Bizi satıyorlar mı?’ demeye başladı. BAE, Hafter’e desteğini keserek bundan sonra Wagner’e para ödemeyeceğini açıkladı ve bölgeden çıktı. Bugün ABD’li yetkili YPG ile PKK’yı ayırmak zor. İkisinin iç içe geçtiğini biliyoruz’ dedi. Bir şeyler yaklaşıyor, bir şeyler olacak ama bekliyoruz.“ dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘YUNANİSTAN’DA ERGENEKON-BALYOZ GİBİ BİR OLAY PATLAMAK ÜZERE!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına ABD Yunanistan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.