’TARİHİNİ BELİRLEDİKLERİ BİR HEDEFLERİ VAR. ŞİDDET GİTTİKÇE ARTACAK!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, İsrail’in Kudüs ve Gazze’ye yönelik insanlık dışı katliamlarının perde arkasını masaya yatırdı.

YARAR: BU OLAYLARIN HİÇBİRİ RASTLANTI YA DA TEK BAŞINA BİR OLAY DEĞİL. HEPSİ PLANLANDI!

Mete Yarar, “Atatürk’ün 1937’de TBMM’de yaptığı konuşma Avrupa basınında manşetlere çekildi. Bu konuşma bugüne kadar birçok kişiye bir cevap niteliğinde. ‘Atatürk’ü anladık’ diyenlerin anlamadıklarını, ‘Atatürk’ü seviyoruz’ diyenlerin aslında ‘Bakış açışısını anladık’ diyenlerin anlamadıklarını ortaya koyuyor. Daha önce Kabe ve Peygamberimize ait olan evi ve diğer yerlerin yıkılması konusunda da Suudi Arabistan’ın çektiği mesajı hatırlayın. Üstüne de bu olay oldu. Atatürk ne ile itham edildiklerini ve bunun tam karşısında olduklarını da beyan ediyor. Herkese 1937’de cevap verdi ama yıl 2021 oldu hala anlayamadığımız bir göstergesi. Daha önce de Orta Doğu ve Suriye’de yaşanan olayları konuşurken hep başka bir açıdan bakmamız gerektiğini söylüyorduk. Bunların hiçbiri rastlandı değil, tek başına bir olay değil. Bu birbiri arkasına dizilmiş tesbih taneleri. Adam her defasında tesbihe bir tane koyuyor. Adamın bir planı var. İlerleme şekli var, bu ilerlemede kafasına koyduğu bir yol haritası var. Ceyhun Bozkurt ile ‘Mesih-Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak’ kitabını yazarken inanın buraya doğru gittiğini gördük diye yazdık. Adamların söyledikleri ve sahadaki icraatları arasında bir uyum var mı diye baktık. Yapmadıkları bir tek şey kalmış, o da Mescid-i Aksa’nın yıkılması yerine de Süleyman Tapınağı’nın yapılması. Bir tek bu kaldı. Kitapta da onu söylüyoruz. İsrail polisinin attığı gaz fişeklerinden dolayı Mescid-i Aksa’nın içindeki ağaçlar yandı. O ağaçların yandığı görüntüler yukarı doğru yükseldi. Radikal diyebileceğimiz bir grup, Allah’ın ibadet yerinin yanışıyla ilgili bir şarkı söylendi. O şarkı 2015’te Filistinli bir çocuğun yanışıyla ilgili hazırlanmış bir şarkı. Bir grup yalnızca bir ibadet yerinin yanışını mı görüyor, yoksa kendi yol haritasında başaracağı son aşamanın izlerini mi görüyor? Ben ikincisini düşünüyorum. Bu işin boyutunun artarak ve tehlikeli bir yere gideceğini açık açık söylüyorum. Bu olayı gerçekleştirecekler. Kendilerine koydukları bir tarih var, o tarihe  yetiştirmeye çalışıyorlar. Bunun için de hukuk, insan hakları ve diğerlerini göz ardı edebiliyorlar. Bu görüntülerin aynısı çok önemli bir yerde olmuş olsaydı, başka bir inanç merkezinde, kutsal yerinde olmuş olsaydı dünya ayağı kalkardı.” ifadelerini kullandı.

’TARİHİNİ BELİRLEDİKLERİ BİR HEDEFLERİ VAR. ŞİDDET GİTTİKÇE ARTACAK!’

ŞENER: OLAYLARIN ARKA PLANINDA ABD VE İSRAİL’İN BÖLGEYİ SÖMÜRME PLANI VAR!

Nedim Şener, “Bu yazının üzerine bazı tartışmalar oldu. İçişleri Bakanı Şükrü Kaya tarafından başbakanlığa gönderilen bir üst yazıyla Hindistan’daki bir gazetede Atatürk’ün demeci olarak yayınlanıyor. Ancak Atatürk’ün demecinin alıntı yapıldığı yer Hakimiyet-i Milliye gazetesi olarak veriliyor. Hakimiyet-i Milliye’nin ismi 1934’de ‘Ulus’ gazetesi olarak çevrilmiş. Atatürk’ün meclis kürsüsünden bu konuşmayı yaptığı tarih olarak ifade edilen Haziran 1937’de meclis kapalı. Burada birçok kişi şunu yazdı, ‘Bombay gazetesinin uydurduğu bir yazı’. Atatürk’ün bu açıklaması var mıdır, yok mudur, düşüncesi bu mudur, değil midir. Bizim sahi kaynaklarımızda, meclis konuşma kayıtlarında, şu andaki mecliste yok. Tek olan şey Bombay gazetesindeki Atatürk’e dair yazı. O da Türkçe’ye çevrilip o tarihte başbakanlık arşivlerine girmiş. Böyle bir hikayesi var. Atatürk’ü gerçek düşüncesi bence bundan farklı değildir. Bazen o tür teolojik açıklamalar, ‘Yahudilerin kafasında Mescid-i Aksa’yı yıkma, yerine Süleymaniye Tapınağı’nın yapılma planı’nın olup olmadığı konusunda ‘senaryo’ gibi düşünenler olabilir. Ağaçların yanması sırasında dışarıda olanlar Mescid-i Aksa yanıyor sandı ve onun için o dansı ediyorlar. Hepsi 75 yıl önce batı medeniyetinin merkezi Avrupa’nın ortasında Alman Nazileri’nin uyguladığı bir soykırımla insanlığın vidanında bir yara olan Yahudilerin torunları bugün Kudüs’te terör estiriyor. Dans ettikleri şeyde bir ibadethanenin yanış görüntüsü sanıyorlar. Orası içindeki insanlarla birlikte yansa, tıpkı kendi ataları gibi Naziler’in fırınlarında yandığı gibi yansa o dansı yapacaklar. Bu nasıl bir insanlıktan çıkmadır? İnsanlık-vicdan=İsrail. Nasıl bu hale geldiniz? Olayın onlar açısından inanç boyutu var ama aslında bunun arka planında ABD ve İsrail’in bölgeyi sömürme planı var.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

’TARİHİNİ BELİRLEDİKLERİ BİR HEDEFLERİ VAR. ŞİDDET GİTTİKÇE ARTACAK!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Kudüs İsrail

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.