'Suriye'de noktasal, lojistik ve ikmal hatlarına ya da kişilere yönelik bir operasyon bekliyorum!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, Türkiye'nin Suriye'de 2022 yılına sarkacak bir operasyon planladığına vurgu yaptı.

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, dün yayınlanan “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, Türkiye'nin Suriye'deki operasyon sinyallerini değerlendirdi. Türkiye'nin Kandil'de 2022 yılına sarkacak bir operasyon planladığını belirten Yarar, noktasal, lojistik ve ikmal hatlarına ya da kişilere yönelik kritik ve ses getiren bir operasyon beklediğini söyledi. Türkiye'yi kanalize etmek ve sekteye uğratmak için Irak, Doğu Akdeniz ve Ege'den uzaklaştırılmak istendiğinin de altını çizdi. 

Mete Yarar'ın o açıklaması:

"TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BAŞKA BİR YERE KANALİZE EDİLMEK İSTENİYOR. AMAÇ TÜRKİYE'Yİ IRAK, DOĞU AKDENİZ VE EGE'DEN UZAKLAŞTIRMAK"

"Sürecin içinde yapılanlara ve bunu bekleyen gruplara baktığınızda olayın şifresini net şekilde çözüyorsunuz; Türkiye'yi başka bir yere güçlü bir şekilde kanalize etme ihtiyacı. En önemli kanalize olduğu konu aslında PKK'nın kontrolündeki Kandil'e doğru ilerleyen büyük operasyon. Pençe - Kaplan Harekatı Türkiye'nin 2022 yılına sarkacak ve bitirmek için planlamasını yaptığı bir operasyon. Bu planlamayı sekteye uğratmak adına Suriye'nin içerisinde de büyük gerilimler yapıyorsunuz. Türkiye'yi Suriye'nin içinde kanalize ederek başka alanlardan çekmeye çalışıyorsunuz. Irak sahası, Doğu Akdeniz ve Ege'den uzaklaştırmak. Türkiye'nin bu sefer bir harekatı hemen yapacağını düşünmüyorum. Ancak yapacağı operasyonel etki o kadar ses getirecekki Barış Pınarı Harekatı gibi aylarca konuşacağız. Daha çok noktasal, lojistik ve ikmal hatlarına ya da kişilere yönelik bir operasyon bekliyorum."

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Suriye'de noktasal, lojistik ve ikmal hatlarına ya da kişilere yönelik bir operasyon bekliyorum!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Suriye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.