'Son aşamadayız, Milli Muharip Uçak'ı başardığımızda çok farklı evrelere doğru gideceğiz!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

Usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar,  "Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO 2021'den izlenimlerini ve Türk savunma sanayisinin geldiği son aşamayı canlı olarak aktardı.

"SAHA EXPO, CUMHURİYETİ YUKARI TAŞIYACAK MİLLİ VE BAĞIMSIZ EKONOMİ İÇİN BİR ARAYA GELİNEN BİR FUAR"

Mete Yarar, "Atatürk'ü onun ifadesiyle en doğru yerlerden birinde anıyorum. 'Ülkesini en çok seven, en çok hizmet edendir' der. SAHA İstanbul bir teknoloji kümelenmesi. Türkiye'nin çok önemli kuruluşlarının bir araya geldiği ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemini şekillendirmek için güç birliği yaptığı bir fuar. Pandemi döneminde solunum cihazlarında sıkıntı olmuştu. Bir yerden bir yere satılması engellenmişti. O dönemde SAHA İstanbul ekibi bir araya gelip kısa sürede solunum cihazı yapıp Türkiye'ye ve yurt dışına göndermişti. Gururla atamızın izinden giden, ülkeye hizmet eden, geleceğe yatırım yapan bir yer burası.  Cumhuriyeti yukarı doğru taşıyacak milli ve bağımsız ekonomi için bir araya gelinen bir fuar.

"S-400'DEN ÖNCEKİ SON KATMANDAYIZ"

Birkaç yıl içinde savunma sanayinin üretmiş olduğu hava savunma sistemleri katmanlarının nereye geldiğinin farkında mısınız? S-400 ya da Patriot'tan önceki son dilim olan füzenin atış testleri Sinop'ta yapıldı. Önce Korkut, çekili bataryaların modernizasyonu, Sungur, Hisar-A, Hisar-A+, Hisar-O+, Hisar-RF ve şimdi de Siper dediğimiz füze atışları... Bunların büyük bir kısmı envantere girdi ve TSK'ya teslim edilmeye başlandı. Bizim şu an geldiğimiz katman S-400'den önceki son aşama. Bu katmanlar üzerine inşa edilmesi gerekiyor ki S-400'de görevini yapabilsin. Hava savunma sistemleri yapmayı yapmışsanız aslında zoru yapmışsınız demektir. En zoru helikopter, uçak yapmaktır. Hava savunma sistemleri yaptınız. Artık Türkiye'nin yapmak zorunda kaldığı tek şey uçaktır. Milli Muharip Uçak anlamında da son aşamadayız. Bu aşamayı başardığımızda çok farklı evrelere doğru gideceğiz." sözlerini kullandı.

Mete Yarar ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Son aşamadayız, Milli Muharip Uçak'ı başardığımızda çok farklı evrelere doğru gideceğiz!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Memleket Aşkına milli muharip uçak SAHA EXPO

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.