Mete Yarar gözyaşlarını tutamadı: İyi bir vatan evladını kaybettik!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Özdemir Bayraktar ile anılarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'ların öncü ismi, Baykar'ın kurucusu Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Özdemir Bayraktar ile anılarını SuperHaber YouTube kanalında anlattı. Konuşmakta güçlük çeken Yarar, "Türkiye'ye çok şey kazandıracak bir insanı ve iyi bir vatan evladını kaybettik. Cenazede 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' diye soracaklar ama ben de size soruyorum O bizlere hakkını helal edecek mi?" sözleriyle canlı yayında duygusal anlar yaşadı.

Mete Yarar'ın açıklamalarının devamı:

"CENAZEDE 'HAKKINIZI HELAL EDİYOR MUSUNUZ?' DİYE SORACAKLAR AMA BEN DE SİZE SORUYORUM 'O BİZLERE HAKKINI HELAL EDECEK Mİ?"

Haberi İstanbul'a gelirken yolda aldım. Haberi alınca resmen elim ayağım kesildi. Beraber çok sohbetlerimiz oluyordu. Ondan öğrenmeye çalıştığım çok şey vardı. İnsanın hayatında önem verdiği ve geç tanıdığı insanlar vardır. Bu geç tanıdığı insanlarda hep hayatınızda kalmasını istedikleriniz olur. Özdemir bey çok erken yaşta 72 yaşında aramızdan ayrıldı. İnsan çok yakın birisi olduğunda böyle hisseder. Keşke yaşasaydı da başarılarını kendi anlatsaydı. Hiçbir zaman ön plana çıkmak istemezdi. Yaptıkları bence arkada kalacak, anlatılamayacak. Sohbetlerimizde hep benden şunu rica ederdi; 'Bu ikimizin arasında kalacak' derdi. Yaşanan zorluklar, problemler... Bugün SİHA sürecinde, mücadele teknolojik bir gelişim değil. Fikri olarakta yıllardır yaşanmış olan zorluklar var. Bunu yalnızca bugün için değil 80'li yılların siyasi hayatıyla birlikte geliştirmek lazım. Bugün SİHA'da gelinen yer Özdemir beyin başarılı bir öğrencilik hayatıyla başladı. Bugüne kadar Türkiye'de önemli kurumların da kurucu üyeliğini yaptı. Yalnızca SİHA dediğimizde Özdemir beyi anlamakta zorlanırız. Özdemir beyin hikayesi Türkiye'nin teknoloji yolculuğu ile aynı. Oğlu Selçuk bey ile yaptığımız bir programda babası gibi bir pilot olduğunu söylemişti. Bugüne kadar gelen o SİHA merakının Japonya yolculuğu veya diğer yerlerdeki hayatı boyunca en önemli şeylerden bir tanesi Türkiye'nin insansız uçak yapması ile ilgili projelerinin olduğunu biliyoruz. Adanmış bir ömürden, çekilmiş ızdıraplardan bahsediyoruz. O ızdırapların tamamı yabancı ülkeler tarafından değil, bu ülkede çekiliyor. Yarın cenazede 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' diye soracaklar ama ben de size soruyorum 'O bizlere hakkını helal edecek mi?'. Ben ondan pes etmemenin ne demek olduğunu öğrendim, SİHA'ların hikayesinin yüzde birini bile anlatmıyoruz aslında. Çok şey kazandıracak bir insanı ve iyi bir vatan evladını kaybettik.

Mete Yarar'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Mete Yarar gözyaşlarını tutamadı: İyi bir vatan evladını kaybettik! ile ilgili etiketler Mete Yarar BAYKAR Özdemir Bayraktar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.