Mete Yarar açıkladı: 1984'te Harp Akademisi'ndeyken gelenler kimdi?

SuperHaber yazarı ve Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, NTV canlı yayınında konuştu. Mete Yarar, Suriye ve ırak'ta DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlardan, FETÖ ile mücadelede yaşanan mağduriyetlere kadar birçok konuya değindi. Yarar, "üst aklın Türkiye için oyunları bitmedi" diyerek, herkesi vatan safında bir olmaya çağırdı.

İşte Mete Yarar'ın NTV'deki açıklamalarından satır başları

DAEŞ ile mücadele

Musul’da operasyona katılma durumumuzun Rakka’dan çok daha öncelikli olduğunu ve yakın zamanda başladığını söylemiştim.

Musul dışarıdan içeriye doğru çember daralıyor ve içeride nokta atışları yapılıyor. Yani Musul operasyonu devam ediyor. Türkiye de bunun eğitim tarafında. Ayrıca DAEŞ’in içeri doğru sızma yapması muhtemel bir bölgeyi Türkiye tutuyor.

“At izi it izine karıştı” tartışması

Çok ciddi bir sulandırma faaliyeti yürütülüyor. “İki kişi söyleyin, araya on tane de adam katın. O iki kişi de on kişiyle birlikte çıkacaktır” deniyor. En çok ihbar yağan yerlerden biri de Özel Kuvvetler Komutanlığı…

Darbenin hazırlığı uzun yıllar öncesinden

Ben 1984’te Harp Akademisi’ndeyken bir grup geldi. Şüphe üzerine gönderildiler ve biri hariç hepsi geri geldi. Bu adamların hepsi general oldu ve daha sonra cuntacı oldukları ortaya çıktı.

“Önemsememişiz, görmemişiz”

On binlerce insan meslekten atıldı. Harp Okulu’nun içinde bu adamlar çocuklara işkence yapmış. Bunu hiçbirimiz önemsememişiz ve görmemişiz.

Askeri doktorlar meselesi

Şu anda dağın başında gören yapan askeri personel sayısı Kara Kuvvetleri’nin yaklaşık dörtte biri. Bunlar sürekli oradalar. Oralara sivil doktor gönderemezsiniz. Askeri eğitim almış olması gerekli. İstihbarat açısından sayıları yanlış vererek söylüyorum, Dağlıca’da şu an bin 500 kişi görev yapıyor. Soğuğu var, yılanı var, akrebi var… Her gece 100 tanesi rahatsızlanıyor. Operasyona sivil doktor gönderirseniz 2 kilometre yürür kalır… Yürüyüş eğitimi, silah eğitimiz almış askeri doktor gerekli.

Mağduriyet tartışması

Mağduriyet konusu çok önemli. Siyasette muhalefetin görevi çok önemli. Bence onların yaptığı eleştiriyi ‘Yenikapı ruhuna darbe vuruyor’ diye söylemek aslında Yenikapı ruhuna yapılacak en büyük kötülüktür. Sistem içindeki hatalar söylenmeli ki bir yerlere gelebilelim.

PKK gerekçesiyle görevden alınan öğretmenler

Güneydoğu Anadolu’da tek başına gönderdiğiniz bir öğretmenin tek başın o bölgede yaptığı direnişi bilebiliyor musunuz? Birkaç veli ile bu insanlar için PKK’ya yakın veya değil sonucunu bulaya çalışırsanız, gerçekliği anlamadığımız ortaya çıkar.

Bu insanlarla istihbarat çalışması yapın. Bu adam daha önce başka şeyler yapmış mı bağlantısı var mı? Ondan sonra gerçekten deyin ki “Bunun örgütle bağlantısı var.”

“Balyoz’da bu hatayı yaptık”

Yaşların yanmasını istemiyorsanız içeriye koyduğunuz veya ihraç ettiğinii veya açığa aldığınız insanların elenecekleri elek sayısını artırın. Bir elekten geçirmeyin, sekiz tane koyun. İhraç etmeyin açığa alın. Balyoz’da bu hayatı yaptık şimdi yapmayalım.

“15 Temmuz yapbozda küçük bir parça”

FETÖ’nün en büyük uzantısı Türkiye’de değil, Avrupa’da ve diğer ülkelerde. O yüzden sosyal medya, ekonomi ve dış politika üzerinden çok fazla saldırıya uğruyoruz. 15 Temmuz cunta hareketinin bu tablonun tamamının resmi olduğunu düşünüyorsak üst akılı anlamamışız. 15 Temmuz yapbozda küçük bir parça. Darbe girişimi bitti mi, evet. Ama üst aklın Türkiye’ye yaptığı oyunlar bitmedi.

“Saf vatan safıdır”

Saflarını Ak parti CHP MHP diye tutmayalım. Saf vatan safıdır. Gelin hep beraber vatan safında bir arada duralım.

Mete Yarar açıkladı: 1984'te Harp Akademisi'ndeyken gelenler kimdi? ile ilgili etiketler Mete Yarar NTV FETÖ PKK DAEŞ mağduriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.