Mete Gazoz'dan Olimpiyat şampiyonluğu yorumu: Tarifi olacak bir duygu değil

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalya ile Türkiye'yi sevince boğan 22 yaşındaki milli sporcu Mete Gazoz, 2024 Paris Olimpiyatları'nda da hedefinin altın madalya olduğunu söyledi. Olimpiyat şampiyonluğu için konuşan Mete Gazoz, "Tarifi olacak bir duygu değil" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya ile toplam 13 madalya ile bitirdiği Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda zafere ulaşan ve altın madalye ile Türkiye'yi sevince boğan Mete Gazoz, duygularını ve yeni hedeflerini anlattı.

"TARİFİ OLACAK BİR DUYGU DEĞİL"

Klasik yay bireysel kategorideki olimpiyat şampiyonluğunu anlatan milli sporcu, "Bu çok da tarifi olacak bir duygu değil. Dünyada belki de tarifi olmayan az şeylerden biri de bu. Bu başarı sadece benim yaptığım fedakarlıklardan, benim yaptıklarımdan gelen bir başarı değil. Bu bir ekibin başarısı, bu Türkiye Okçuluk Milli Takımı’nın başarısıdır. Onlar benden daha fazla emek verdiler. Benden daha fazla çalışmışlardır. Ben sadece bu başarıyı temsil ediyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ HEDEF PARİS

Mete Gazoz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda da hedefinin şampiyonluk olduğunu ve bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Mete Gazoz'dan Olimpiyat şampiyonluğu yorumu: Tarifi olacak bir duygu değil

ÇEYREK FİNAL MAÇINDA NEDEN GÜLÜMSEDİ?

Çeyrek final müsabakasında yendiği ABD'li rakibi Brady Ellison atış yaparken arka planda gülümsemesine ilişkin de konuşan 22 yaşındaki sporcu "O aslında sporcuya yaptığım bir şey değildi. Tribünde onun spor psikoloğu vardı, o bağırıyordu. Biraz fazla rakibi etkileyecek şekilde bağırıyordu. Benim de ona karşı yaptığım bir gülümsemeydi" ifadelerini kullandı.

Mete Gazoz'dan Olimpiyat şampiyonluğu yorumu: Tarifi olacak bir duygu değil - Resim : 2

AİLELERE ÇAĞRI

Okçuluğa yönelen gençler hakkında da konuşan Mete Gazoz, "Aileler her zaman desteklesinler. Ne olursa olsun arkasında olsunlar ve çocuk bir şeyi istiyorsa, severek yapıyorsa her zaman desteklesinler" şeklinde konuştu.

Türkiye, Tokyo'da 13 madalya ile en yüksel madalya sayısına ulaştığı olimpiyat deneyimini yaşadı.

Mete Gazoz'dan Olimpiyat şampiyonluğu yorumu: Tarifi olacak bir duygu değil ile ilgili etiketler Tokyo Olimpiyat Oyunları Mete Gazoz Paris Olimpiyat Oyunları Brady Ellison
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.