Metaverse nedir? Metaverse evreninde neler var?

Yakın zamanda ismi sıklıkla anılan kavramların başında Metaverse geliyor. Özellikle Facebook'un adını Meta Platform olarak değiştirmesi sonrası kelimenin anlamı merakla araştırılmaya başlandı. Gerçeğin kurgu ile birleştiğii Metaverse nedir? Metaverse evreninde neler yapılır?

Facebook CEO'su Zuckerberg'in ifadesiyle "İnsanların hayal ettikleri her şeyi yapabildiği sanal bir dünya" olan Metaverse evreni son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Peki Metaverse ne demek?

METAVERSE NEDİR?

Meta-universe ifadelerinin kısaltılmışı olan Metaverse, gerçek ve kurgunun bir arada olduğu dijital bir dünya demektir. Bu sanal dünyada insanlar farklı elektronik aletlere geçiş yapabilmekte. Bu durumda bir bilgisayara ihtiyacınız da olmuyor.

Artırılmış gerçeklik ürünlerine ve hizmetleri olarak da ifade edilen Metaverse evreni kişilere yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlar sunuyor.

Metaverse evreninde neler var?

Zuckerberg Metaverse için,"Bu gelecekte, işe gidip gelmeden ofise, arkadaşlarınızla bir konsere veya ebeveyninizin oturma odasına anında bir hologram olarak ışınlanabileceksiniz" diyor.

Metaverse nedir? Metaverse evreninde neler var? ile ilgili etiketler Facebook metaverse nedir metaverse evreni ne demek metaverse coin metaverse evreni
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.