Metaverse için yeni hamle: 3 boyutulu avatarlar Instagram hikayelerinde yer alacak

Meta, Instagram'da hikayelerde 3 boyutlu avatar kullanılabileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada Meta’nın platformları aracılığıyla kullanıcıların çıkartmalarda, gönderilerinde ve Facebook profil resimlerinde sanal karakterlerini kullanabileceği belirtildi.

Facebook, teknoloji dünyasının yeni trendi metaverse için yeni bir güncellemeye gidiyor. Facebook'un çatı şirketi Meta, Instagram hikayelerinde 3 boyutlu avatarlar görülebileceğini açıkladı. Öte yandan Facebook ve Facebook Massenger'da da 3 boyutlu avatarlar yer alabilcek.

3D Avatar özelliği ABD, Kanada ve Meksika'daki kullanıcılara açılacak. Kullanıcılar, 3D Avatar'ları sticker ve profil resmi olarak kullanabilecek. Bunlara ek olarak Avatar'lar anasayfa gönderilerinde ve yorumlarda da kullanıcıların karşısına çıkacak.

Şirket yayınladığı duyuruda Avatar'lara yeni görünümler eklediğini de açıkladı. Meta, 2022 boyunca 3D Avatar'lara yeni göz ve burun, sakal ve saç şekli, giysi ve beden tipi seçenekleri eklemeye devam edecek. Şirket, kullanıcıları düzenli olarak Avatar editörüne bakmaya davet ediyor.

Meta’nın avatarlar ve sanal kimlikten sorumlu genel müdürü Aigerim Shorman blog yazısında yeni avatarların, engelli kullanıcıları kapsayacak şekilde işitme cihazları ve tekerlekli sandalyeler gibi şekilleri ve yardımcı cihazları içereceğini söyledi. Shorman’ın açıklamasına göre avatarlar; VR ve AR arasında köprü kuracak, telefon ve bilgisayar gibi daha tanıdık platformlar arasında birbirine bağlı bir dijital dünya yaratacak ve en önemlisi şirketin, heyecan verici metaverse dünyasını yaratmasını kolaylaştıracak.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçen yıl Meta’nın yeni adını açıklarken metaverse’in şirket için birincil öncelik olduğunu söyledi. Zuckerberg son paylaştığı gönderisinde ise, “(Önümüzdeki dönemde) gerçekten sanala kadar farklı şekillerde birden fazla avatarınız olacak” dedi.

Metaverse için yeni hamle: 3 boyutulu avatarlar Instagram hikayelerinde yer alacak ile ilgili etiketler Instagram Meta Avatar 3 boyutlu instagram hikaye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.